Личности: Хилари Дъф

Снимка: wikimedia.org

Хилари Ерхард Дъф (английски: Hilary Erhard Duff) е американска актриса, поп певица/текстописец и импресарио.

След спечелената слава от изиграването на главната роля в телевизионното шоу „Лизи Макгуайър“(Lizzie McGuire), Дъф започва филмова кариера, като нейни най-сполучливи филми са „Деца на килограм“(Cheaper By The Dozen), „Лизи Макгуайър-филмът“(The Lizzie McGuire Movie), „Историята на Пепеляшка“(A Cinderella Story) и „Не се предавай“(Raise Your Voice). Тя печели $ 15 милиона през 2005 г. и по $ 12 милиона през 2006 г. и 2007 г.

Дъф разширява репертоара си в поп-музиката с три RIAA certfed -платинени албума и над 13 милиона продадени копия по целия свят. Нейният първи студиен албум „Metamorphosis“ бе заверен с тройна платина и Дъф последва с два албума – „Оная с тъпите филми“(2004) и „Most wanted“(2005). Последният за сега студиен албум на Дъф „Dignity“ бе пуснат в продажба през април 2007 г. и бе заверен със Злато през август 2007 г. Дотогава са продадени около 907 300 копия на албума по целия свят.

Тя създава модната линия „Нещо от Хилари Дъф“(Stuff by Hilary Duff) и парфюмите „С любов…“(With love…) и „Обгърнат с любов“(Wrapped with love). Дъф и нейната майка са продуценти на филма „Материални момичета“(2006)(Material Girls), в който Хилари и сестра ѝ участват, а пък Хилари помага за издаването на дебютния албум на сестра си.

Най-новите филми на Дъф са екшън трилър комедията „Война ООД“(War, Inc.), чиято премиера по кината е на 23 май 2008 г., анимационната комедия „Бой с храна!“(Foodfight!) и независимите продукции „Грета“(Greta) и „Нечупливо стъкло“(Safety glass), а в момента снима „Остани готин“(Stay Cool).

Дъф пуска нейната модна линия „Нещо от Хилари Дъф“ („Stuff by Hilary Duff„) през март 2004 г. с дрехи разпръснати в Таргет в САЩ, Кмарт в Австралия, Зелерс в Канада и Едгарс сторс в Южна Африка. Компанията, първоначално започнала като линия за облекло, разширява нейния бизнес към мебели, аромати и бижута, прицелени главно към тийнейджърите. През 2007 г. интернет сайта [www.stardoll.com] представи модната линия на купувачите като им позволява да обличат с нея кукли в сайта (които включват кукла-двойница на Хилари Дъф) с дрехите.

„Плеймейтс Тойс“ (Playmates Toys) пускат на пазара кукла изглеждаща точно като нея през 2004 г. В края на 2006 г. Мател пускат Барби кукла като Хилари Дъф. Куклата е анатомически точна, и Дъф замисля специални дрешки за нейната кукла.

През септември 2006 г. Дъф пуска нейния парфюм „С любов…Хилари Дъф“ („With love…Hilary Duff„), който бе направен в компанията на Елизабет Арден. Дъф за първи път го представя в шоуто „Гледането“ (The View). Парфюмът първоначално е продаван само в Макис в САЩ, но е и продаван в други региони като Япония и Канада. През 2007 г. Дъф съобщи, че тя ще пусне нова версия на парфюма с име „Обгърнат с любов“ („Wrapped with love„).

Дъф и нейният домашен любимец куче Лола се появяват в компютърната игра „Симс 2:Домашни любимци“ (The Sims 2: Pets), която е пусната през октомври 2006 г. В конзолната версия на играта героинята на Дъф посещава обществени места и играчите могат да играят с нея и нейното куче в играта. Дъф и други известни личности като Парис Хилтън и Джесика Симпсън са често критикувани за показването на техните кучета по-скоро като модни аксесоари отколкото като домашни любимци.

инфо: Wikipedia

Advertisements

Моля, спазвайте правилата за писане на коментари! Можете да ги откриете в секцията "За нас".

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s