Спомняте ли си, Стив ?

Снимка: Richard Giles

Стивън Робърт Ъруин (английски: Stephen Robert Irwin, също Стийв Ъруин), известен като Ловецът на крокодили, е австралийски естественик и телевизионна звезда, познат предимно от неговия телевизионен сериал Ловецът на крокодили – оригинален научнопопулярен филм за животните в дивата природа, излъчван по цял свят, с участието и на неговата жена Тери Ъруин. Те притежават и поддържат собствена зоологическа градина Australia Zoo в Куинсланд. С жена си Тери, имат две деца. Голяма дъщеря, Бинди Ъруин, и по-малък син – Робърд.

От ентусиазиран ловец на крокодили, Ъруин успява да изгради международна телевизионна кариера и същевременно да развие активна дейност за опазване на околната среда и популяризиране на туризма. Въпреки че има образ на безстрашен ловец на големи и опасни животни, той е заклет природозащитник. Неговото пренебрежение към опасностите и рисковете често е повод за критика, особено след случката през януари 2004, когато държи едномесечния си син в едната ръка, а с другата храни крокодил на 3,8 метра от него.

Стив Ъруин загива на 4 септември 2006, когато при гмуркане по време на снимки в района на Големия бариерен риф, скат го убожда в зоната около сърцето с отровния шип на опашката си…

Светла му памет !

източник

Advertisements

Моля, спазвайте правилата за писане на коментари! Можете да ги откриете в секцията "За нас".

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.