Изкушават туристи с България на три морета

Снимка и текст: standartnews.com

Почивка в България на три морета предлага туроператор от Узбекистан.

На сайта на фирмата „Премиум бизнес травел“ страната ни е илюстрирана с карта, на която границите са от времето на Цар Симеон Велики.

За столица е посочен град Велики Преслав, а съседи са ни Византия, Сърбия, Хърватия, Унгария и … печенегите, съобщава варненският сайт „Петел“.

В легендата на картата пише, че това са границите на царството ни от ІХ – Х век, но това може да бъде забелязано само ако се вгледаш внимателно.

Дали става въпрос за грешка, или пък някой просто е искал да примами туристи към страната ни, представяйки нейната древна и богата история, е трудно да се каже. Факт е обаче, че от всички останали туристически дестинации, само България е представена с подобна историческа карта.

Може би това трябва да се възприема за своеобразен комплимент за страната ни, която според авторите на сайта очевидно би трябвало да е по-велика и по-голяма като територия, отколкото е всъщност. Проблемът е там, че някой от клиентите на компанията може да остане  с впечатлението, че може да дойде у нас и да топне крак в три морета, без да напуска границите й, коментират варненци.

Ако някой иска да получи информация за известните курорти у нас, сайтът на „Премиум бизнес травел“ го препраща към „Уикипедия“.

Advertisements

Моля, спазвайте правилата за писане на коментари! Можете да ги откриете в секцията "За нас".

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s