Анализ на датата 12.12.2012

Снимка: novini.bg

Както вече знаете, днес е 12 декември 2012 или 12.12.2012. Денят е много специален и сега ще разберете защо.

За да не се губи време в прости и глупави приказки за края на света и така нататък, нека просто направим по един кратък анализ на тази дата.

Според нумерологията 12.12.2012 е числото 9 . Смята се така 12 + 12 + 12 = 36 = 3 + 6 = 9 .

В западната нумерология числото 9 не се смята за особено щастливо, тъй като бележи края на един цикъл от числа. На Изток обаче съвсем не смятат, че то е за подценяване, дори напротив – 9 е най-щастливото число от всички.

Числото 9 се свързва и с решетката от 3 по 3 квадрата, която символизира 8-те индийски божества разположени около центъра, в който е поместена планината Меру.

Числото 9 е числото на възвишеното, на всички възвишени духове, които са страдали и дохождали тук, на земята, да работят.

Интересни факти за числото 9:

 1. Числото 9 не може да бъде унищожено, по колкото и да го умножавате, а това не важи за никое друго число. 9, умножено по 2, прави 18, което, редуцирано (1 + 8), дава пак 9. 9 по 4 прави 36, което, ако го редуцираме (3 + 6), също дава едноцифреното число 9, и така до безкрайност. Пак да повторим, 9 не може да бъде унищожено, точно както и човешкият живот, който това число олицетворява.
 2. В католическата църква има 9-дневни молитви. Във франкмасонството (основаващо се върху астрологията) съществува Орден на Деветимата избрани рицари и в ритуалите му са използвани 9 рози.
 3. Нормалното дишане при човека е 18 пъти в минута, а 1 + 8 се равнява на 9.
 4. Нормалният пулс при хората е 72 удара в минута. 7 + 2 се равнява на 9.
 5. Нормалният пулс в час е 4320 – отново 9.
 6. Нормално си поемаме въздух 1080 пъти на час – отново 9.
 7. За 24 часа нашето сърце тупти 103 680 пъти – което събрано, пак дава 9.
 8. Числото 9 означава завършване на нещо.
 9. 9 месеца носи плода жената преди да роди.

Числото 9, според Учителя Дънов –

Девет е число на духовния свят. То е възвишеното число. Число на резултата. Примиряване с противоречията, т.е. резултат на всички работи.

Девет е число на човечеството, на разумността. То е образ на по:съвършени от нас същества. Това число е главата на човека с неговите възможности. В числото девет са съединени земния, духовния и божествения живот.

Това са портите, през които ще минете. Портите са деветият ангелски чин, за да бъдете посрещнати от Елохимитс, Серафимите и Херувимите.

Девет съдържа всички добродетели. Краен резултат па всеки човешки живот. Проявеният човек. Като дойде числото 9 не отлагай! Отложиш ли, ще дойде нещастието. При девет не се философства.

Активно число. 9 е в триизмерния свят. Ще обобщи всички неща. Числото девет е резултат от влиянието на числата седем и осем.

Снимка: wewriteyoutell.com

Числото 12 в датата 12.12.2012

Числото 12.12.12 образува поле за заключителния етап в процеса на трансформация (усъвършенстване) и завършва еволюционния етап. Датата 12.12.12 се отнася символично към знака Риби, осъществяваш принципа на божествените обятия – пронизващата транслация на божествената любов на всички нива и преминаване на ново ниво в спиралата на еволюцията.

И така трите последни степени дават възможност на човечеството под въздействието на Твореца отначало да промени себе си, после през отворените врати на космоса да надникне в обителта на Твореца (макар и на виртуално ниво), а после напълно да се свърже с Всевишния (например на енергийно ниво чрез сърдечната чакра).

Числото 12 според Учителя Дънов – 

Числото дванадесет (12) е завършване на еволюцията. То е идеал на човешката душа за един разумен, мъдър живот.

В числото 12 имаме предимство на мощните сили в природата, а в 21 имаме меките сили, които работят. 12 е число на хармония. При 21 трябва да се подчинявате. В астроло­гията имаме 12 зодии и 12 дома. От тях колко са на едното и колко са на двете? 6 дома са на едното и 6 дома – на двете.

12  – спасително положение.

12 – в това число преобладаващо влияние има мъжкият принцип.

12 – показва пътя, по който вървят майката и бащата. Те не вървят успоредно, но точно противоположно. Положителното  отгоре, отрицателното – отдолу. Така и сърцето, и умът вървят в две противоположни посоки. Пътят на сърцето е един, а пътят на ума – друг.

Числото 12 е израз на разумността. Числото 21 е израз на великата любов, която осмисля живота.

Числото 12 играе важна роля в живота. Имаме 12 месеца, 12 зодиака, 12 израелски племена, 12 врати в Откровението на Йоана и т. н.

Числото 12 показва методи, сили, чрез които човек може да работи, да се развива. Ако някой боледува, трябва да се лекува с елементите на тези сили.

12 – число на благоприятни условия. Бащата и майката са тук, а синът го изпращат от дом в дом, да учи.

За да се реализира каквато и да е ваша идея, ви трябват 12 часа.

Интересни факти за числото 12:

 1. 12 са Олимпийските богове – от Афродита до Зевс.
 2. 12 са  лунните фази съставящи една година.
 3. 12 са апостолите, разпространяващи Божието слово.
 4. 12 са псалмите, които се пеят в нощта.
 5. 12-те племена на Израел.
 6. Светият град Йерусалим има 12 врати и 12 ангели.
 7. 12 са месеците в годината.
 8. 12 са зодиакалните знаци.
 9. Някога християнската Коледа е продължавала 12 дни и 12 нощи.

 

Снимка: chudesa.net

Според нумеролозите сборът на отделните цифри от датата 12.12.12 дава числото 9, което е символ на успеха и богатството. Ако обаче се сумира цялата дата 12.12.2012, се получава числото 11. То е „Великото число“, защото вещае голямо радостно събитие в живота на човека или държавата. 11 разкрива и неподозирани дарби и таланти у хората, които би трябвало точно днес да се проявят. Мнозина нумеролози предвиждат не само личен успех, но и големи научни открития и вземането на важни управленски решения в държавата.

Важен факт е, че това е последната дата с такъв тип подредба на числата 12.12.2012. Няма как да има 13.13.2013.

Кратко обощение:

Днес се образува поле за заключителния етап в процеса на трансформация (усъвършенстване) и завършва еволюционния етап. Преминаваме към ново ниво на еволюция. 

Използвана е информация от: bratstvoto.net / viewsofia.com / chudesa.net / ekipnews.com 

Advertisements

Моля, спазвайте правилата за писане на коментари! Можете да ги откриете в секцията "За нас".

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s