Най-старата библия доказва, че Исус не е разпънат на кръста

Снимка и текст: starazagorautre

Преди време в Турция бе открит екземпляр на Библията на възраст около 1500 години.

Откритието е предизвикало загриженост от страна на Ватикана, защото тази Библия съдържа Евангелието на Варнава, заличено от католическата църква на Никейския събор.

Варнава е един от учениците на Христос, който първо се наричал Йосиф или Йосия. Роден е в Кипър, а родителите му били богати евреи от Левиевото свещено коляно. Заедно с апостол Павел проповядвали божието слово в много градове на Мала Азия, като Варнава поддържал визията за Христос, подобна на исляма.

Книгата била открита още през 2000 г., но  била пазена в тайна в Етнографския музей в Анкара, пише blogzaserioznihora. Тя е от обработена кожа, с почернели от времето страници, а текстовете в нея са написани на един от диалектите на арамейски – езикът, на който е говорел Христос. Според докладите на експертите, които изследвали и оценили книгата,  става дума за оригинална Библия от преди 1500г.

Религиозните власти на Иран настояват, че текстът в книгата потвърждава, че Исус не е бил разпънат на кръст и не е бил Син на Бога, а обикновен пророк, и, че е наричал апостол Павел – „измамник“. В книгата се също казвало, че Исус се е възнесъл на небето жив, без да бъде разпнат, и, че Юда Искариотски е бил разпънат на негово място.

Книгата съдържала и текст, в който Исус съобщава за идването на пророка Мохамед, основал исляма 700 години след Христа. Текстът предсказвал също и идването на последния ислямски месия – факт, който все още не се е случил.

Ватикана изразила загриженост във връзка с откриването на книгата и поискала от турските власти  да назначат експерти  от Католическата църква, които да оценят съдържанието й.
Смята се, че католическата църква е определила кои евангелия да бъдат част от Библията  и кои да бъдат заличени на Никейския събор. Евангелието на Варнава е било сред заличените.

Смята се също, че има други заличени евангелия, известни като Евангелията от Мъртво море или Свитъците от Мъртво море.

Социални мрежи: Facebook | Twitter | Google +
Харесайте Сетланс (България) във Facebook

 

 

Advertisements

3 Comments Add yours

  1. Стефан Стефанов каза:

    Да,било е учение,но Павел го превърна в религия!Много от евавгелията са преправени – допълвани,или отнети текстове.
    Условието за признаване на евангелието е пишещия да е бил ученик,съратник на Исус.От 4-те само Йоан е бил негов ученик и апостол./Четете Лорънс Гарднър!/

  2. niki каза:

    Според докладите на експертите, които изследвали и оценили книгата, става дума за оригинална Библия от преди 1500г., т.е. много преди Мохамед, а и е написана на един от диалектите на арамейски – езикът, на който е говорел Христос, а не на арабски. Не е редно вярващи християни като вас да отхвърлят фактите и да говорят с езика на омразата, като обладани от лукавия. С Истината Исус отваряше очите на слепците. Търпение…,истината ще ви направи свободни!

Моля, спазвайте правилата за писане на коментари! Можете да ги откриете в секцията "За нас".

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.