Най-старата библия доказва, че Исус не е разпънат на кръста

Снимка и текст: starazagorautre

Преди време в Турция бе открит екземпляр на Библията на възраст около 1500 години.

Откритието е предизвикало загриженост от страна на Ватикана, защото тази Библия съдържа Евангелието на Варнава, заличено от католическата църква на Никейския събор.

Варнава е един от учениците на Христос, който първо се наричал Йосиф или Йосия. Роден е в Кипър, а родителите му били богати евреи от Левиевото свещено коляно. Заедно с апостол Павел проповядвали божието слово в много градове на Мала Азия, като Варнава поддържал визията за Христос, подобна на исляма.

Книгата била открита още през 2000 г., но  била пазена в тайна в Етнографския музей в Анкара, пише blogzaserioznihora. Тя е от обработена кожа, с почернели от времето страници, а текстовете в нея са написани на един от диалектите на арамейски – езикът, на който е говорел Христос. Според докладите на експертите, които изследвали и оценили книгата,  става дума за оригинална Библия от преди 1500г.

Религиозните власти на Иран настояват, че текстът в книгата потвърждава, че Исус не е бил разпънат на кръст и не е бил Син на Бога, а обикновен пророк, и, че е наричал апостол Павел – „измамник“. В книгата се също казвало, че Исус се е възнесъл на небето жив, без да бъде разпнат, и, че Юда Искариотски е бил разпънат на негово място.

Книгата съдържала и текст, в който Исус съобщава за идването на пророка Мохамед, основал исляма 700 години след Христа. Текстът предсказвал също и идването на последния ислямски месия – факт, който все още не се е случил.

Ватикана изразила загриженост във връзка с откриването на книгата и поискала от турските власти  да назначат експерти  от Католическата църква, които да оценят съдържанието й.
Смята се, че католическата църква е определила кои евангелия да бъдат част от Библията  и кои да бъдат заличени на Никейския събор. Евангелието на Варнава е било сред заличените.

Смята се също, че има други заличени евангелия, известни като Евангелията от Мъртво море или Свитъците от Мъртво море.

Социални мрежи: Facebook | Twitter | Google +
Харесайте Сетланс (България) във Facebook

 

 

Advertisements

4 Comments Add yours

  1. niki каза:

    Според докладите на експертите, които изследвали и оценили книгата, става дума за оригинална Библия от преди 1500г., т.е. много преди Мохамед, а и е написана на един от диалектите на арамейски – езикът, на който е говорел Христос, а не на арабски. Не е редно вярващи християни като вас да отхвърлят фактите и да говорят с езика на омразата, като обладани от лукавия. С Истината Исус отваряше очите на слепците. Търпение…,истината ще ви направи свободни!

  2. Love Grace каза:

    Не вярвайте на тези неща… По същото време може би Мохамед е бил и измамен или от лъжливи духове или от Лукавия да напише Корана… Много ясно, че точно от това време ще бъде написана уж такава библия, която е със сигурност ПОДПРАВЕНА още тогава… Все едно в нея Иисус да се отрече сам от себе Си! Такава библия е фалшива точно колкото КОРАНА… Дори не може да се нарече Библия, понеже отрича най- важните неща, които Бог ни е дал!!! А ТАЗИ СТАТИЯ Е В ПОЛЗА ИЛИ НА НЯКОЙ МЮСЮЛМАНИН, ИЛИ НА НЯКОЙ НЕВЯРВАЩ ЧОВЕК, който иска да породи съмнения, за да отрече най- важните християнски истини! Умишлено е записана и щом, разбира се, в нея се говори за МОХАМЕД… Значи просто още преди време може би е била подправяна от някой мюсюлманин, отричащ истината! Добър опит на мюсюлманите още от преди хиляди години да изместят истината със своята и да вмъкнат неща от корана, за да ПОРОДИ СЪМНЕНИЯ, понеже такава е целта на исляма към християнството още от години насам! Но който познава Иисус НЯМА ДА СЕ ВЪРЖЕ на тази фалшива статия! Не това кой я е написал, подправил, дори какво Павел е казал, а какво БОГ САМ Е КАЗАЛ ОТ УСТАТА СИ, С КОЕТО И ДО ДНЕС СПАСЯВА ХИЛЯДИ ДУШИ И ТОВА Е НАШЕТО ЖИВО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ТОВА КОЯ Е ИСТИНАТА! Така че не една такава книга, понеже колкото и да е стара- ТЯ СИ ОСТАВА КНИГА… А ДОКАЗАТЕЛСТВО Е ОНОВА, КОЕТО БОГ КАЖЕ САМ и ПОТВЪРДИ!!!

  3. dobri каза:

    Не мога да разбера защо публикувате такива ереси бе хора.Прочети поне един път библията и това ти го казва християнин който я е чел повече от 15 пъти.Започни да четеш да видиш как Исус ясно казва,че ще се появят много ереси в последно време и как любовта и вярата как ще намалеят.Само този който устои до край ще бъде спасен.И най вече самия Исус казва че ако двама или трима потвърдят едно и също нещо,тогава ще се потвърди.Ти знаеш ли колко хора са мразели Исус Христос и до ден днешен се опитват да изменят библията и учението на Христос.Ами за дявола забравяш ли който пречи на хората чрез съмнения,лъжи и неверие да разберат истината.Излязла няква книга от „Варнава“ който е бил осъден на смърт измежду другото или някой сектант и обръща цялта история чрез няква книга.Над 2000 години се говори за Исус,хората по онова време са били свидетели за смъртта му и учениците му са потвърдили възкресението и смъртта му на кръста.Матей,Лука,Марко и Йоан де ги слагаш.Срамота е това което публикуваш,разбрах го още като видях хороскоп и библейски статий на едно.Бог да те благослови

Моля, спазвайте правилата за писане на коментари! Можете да ги откриете в секцията "За нас".

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s