Създаде се Световна коалиция за свят без ГМО

Снимка: gmofreeglobal.org

Глобалната коалиция за свят без ГМО започна работа във вторник (20 май 2014 г.), събирайки заедно групи за борба с ГМО от 6 континента и над 4,5 милиона члена от партньорски организации.

Глобалната коалиция за свят без ГМО, с над 60 партньорски организации, е първата глобално-координирана мрежа, която пряко атакува индустрията за генно модифицирани храни и посеви както в медиите, така и в публичното пространство и в зоните за правителствена подкрепа.

Снимка: gmofreeglobal.org

Целта на коалицията е да пресече пропагандата на биотехнологичната индустрия и да предостави независима информация, която да доведе до отговорни действия от страна на регулаторните органи по храните в страните от целия свят.

Глобалната коалиция за свят без ГМО ще бъде сериозен и уважаван източник на независима информация за журналистите и правителствата по цял свят. Журналистите ще имат възможност да се свързват с Коалицията 24 часа в денонощието и да научават мненията и реакциите на водещите глобални експерти в областта на ГМО и свързаните с тях пестициди.

Коалицията има партньори от цял свят, включително САЩ, Великобритания, Русия, Иран, Чили, Тайван, Холандия, Мексико, Бразилия, Австралия, Южна Африка, Нова Каледония, Гана, Грузия и Ирландия.

„Въпросът е глобален и той заслужава да бъде разглеждан глобално. ГМО индустрията прави опит да превземе световните хранителни запаси с нетествани, вредни продукти, но ние няма да позволим това да се случи. Каним още организации от цял свят да се присъединят към нас“. – Хенри Роуландс, Координатор на Глобалната коалиция за свят без ГМО.

Вижте повече за коалицията в официалният им сайт: http://www.gmofreeglobal.org/bg/

Радослав Сидеров
Facebook / Twitter

Advertisements

Моля, спазвайте правилата за писане на коментари! Можете да ги откриете в секцията "За нас".

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.