Енергийните напитки съдържат съставки, които ще ви накарат да сънувате кошмари

bull-semen-energy-drink_zpse297a53c
Изразът „Здрав като бик“ ще придобие съвсем ново значение след като разберете какво слагат в енергийните напитки.

Енергийни напитки съдържат съставки, извлечени от урина и семенна течност на бик.

Проучване, направено от компанията „Лонгърн Кетъл“ изследва някои от топ марките, произвеждащи енергийни напитки, такива като „Ред Бул“, „Монстър“ и др. И от това, което са намерили вътре стомахът ви може да се свие на топка. И всъщност, наистина енергийните напитки съдържат семенна течност от бик.

Съставката Таурин (извлечена от бик или вол) играе основната роля тук. Името Таурин идва от латинското Taurus, което означава Телец. Съставката за пръв път е извлечена от волска жлъчка през 1827 г. от австралийските учени Фридрих Тидеман и Леополд Гмелон.

Често е смятана за аминокиселина, дори и в научната критика, но без групата на карбоксилите, тя не може да се нарече точно аминокиселина. Тауринът се съдържа в бъбреците, семенната течност и урината на бика. И едно е сигурно, Тауринът, съдържащ се в енергийните напитки като „Ред Бул“, определено е взет от там.

Тауринът в енергийните напитки е биопродукт, извлечен от тестисите на бика и не се смята за вегетариански продукт. В природата, веществото Таурин може да бъде намерено в биволската жлъчка и кърмата. Видеото по долу показва как точно се извлича съставката от животното.

Видеото е заснето от служител на компанията, която предоставя продукта на различни компании, произвеждащи енергийни напитки. По-късно записът плъзнал в онлайн пространството, разкривайки ни тази тайна, толкова дълго и грижливо пазена от нас. Служителят е уволнен, заради нарушаване правилата и политиката на компанията.

Радослав Сидеров
Facebook / Twitter

Advertisements

3 Comments Add yours

  1. Преско каза:

    Живеем в изродски егоистичен свят, човек гледа само собствени облаги без да му пука за другите, щом до тук стигнахме, представете си какви гнусотии има в другите храни и питиета, каквито сигурно не можем и да си представим, доживяхме до това брат да трови брата за пари!!!

  2. Сирена Лестранж каза:

    Това е отвратително !!!

Моля, спазвайте правилата за писане на коментари! Можете да ги откриете в секцията "За нас".

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.