5 неща, които задължително трябва да направите в Тайланд

В Тайланд без съмнение има какво да се види. Ако сте решили да посетите тази богата на природни красоти, исторически и религиозни паметници страна, но не знаете кое по-напред да посетите и какво да направите, ние ви представяме 5 от нещата, които задължително трябва да направите.

Разходка със слон

Снимка: balidewatatours.com

Национален символ на Тайланд е величественият слон, който също така е и най-почитаното животно в тази част на света. Не можете да отидете в Тайланд без да видите и докоснете тези невероятни животни, а за да нямате оправдание – има много места, където можете да го направите.

Можете да срещнете и да научите повече за слоновете в Тайландския природозащитен център, както и в Chiang Dao Elephant Camp.

Изследване на Златния триъгълник

Снимка: groundspeak.com

Златния триъгълник е областта, в която две исторически и културно важни реки се срещат: река Меконг и Руак, близо до делтата на Тайланд, Лаос и Мианмар. Дори само да стоите от тайландската страна можете да видите Лаос и Мианмар, но ако искате по-близка гледка можете да наемете лодки.

Можете също така да разгледате няколко статуи на Буда и многобройни магазинчета и сергии за сувенири и храна.

Открийте тайландските острови

Снимка: idaytravel.com

Тайланд се слави с хиляди километри девствена брегова ивица, което го прави идеален за хора, които искат една пълноценна почивка на плажа. Красотата на залива Пханг Нга е изумителна. Сред изумрудено зелените води са разпръснати варовикови скали, които се извисяват на стотици метри над водата.

А в Пукет и Краби пък можете да се радвате на плажове с мек и чист пясък и кристална синя вода. Ако си падате по купоните, то вечерта е вашето време, защото Тайланд се слави и със своят оживен нощен живот и най-разнообразна кухня.

Живот с племената

Снимка: nomadicthoughts.com

Тайланд е дом на много етнически племена, които живеят по същият начин, по който са живели преди векове. Племената Карен, Хмонг, Лису и Акха живеят в тучните, отдалечени хълмове на Тайланд и тези, които търсят нещо по-различно от обичайния маршрут могат да се насладят на престой с местно семейство .

Това ви дава уникалната възможност да научите повече за местната история, култура и бит.

Пазаруване в Плаващите пазари

Снимка: mmbiz.qpic.cn

Едни от нещата, които дори и да искате не можете да избегнете са плаващите пазари. В Банкок се намира най-известният плаващ пазар – Дамноен Садуак.

Храната е много важна част от културата на Тайланд. Именно заради това, всеки квартал си има собствен плаващ пазар, където всеки може да се снабди с най-прясната храна – плодове, зеленчуци, риба и какво ли още не.

Плаващите пазари на Тайланд се посещават от хиляди туристи, които искат да опитат от традиционната тайландска кухня.

Радослав Сидеров
Facebook / Twitter

Advertisements

Моля, спазвайте правилата за писане на коментари! Можете да ги откриете в секцията "За нас".

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.