10 невероятни снимки, които вероятно не сте виждали досега

10 невероятни снимки, които вероятно не сте виждали досега

1. Всички сме виждали различни снимки на изригващи вулкани. Някои дори са били свидетели на това явление, но колко от вас са виждали езеро от лава? Това е езерото от лава на постоянно действащият вулкан Erta Ale в Етиопия.

Снимка: xiazaizhijia

2. Великата китайска стена е символ на китайската нация. Според последни данни, китайската стена е дълга 21 196 км. Но, някой виждал ли е нейният край? Сега имате тази възможност.

Снимка: mentalfloss

3. Гейзерът е горещ извор, изхвърлящ с прекъсвания вода над повърхността на Земята. Предлагаме ви тази уникална снимка гейзер точно преди изригването му.

 

Снимка: barrycainphotography

4. В България рядко може да се наблюдава пясъчна буря. Макар и за някои красиво и вдъхновяващо явление, тя си е доста опасна. Тази снимка е на пясъчната буря в Австралия през 2013 година.

Снимка: theblaze

5. Всички сме виждали дъга. Да, тя е уникална, красива, вдъхновяваща и носи много легенди. Най-популярната легенда от моето детство беше, че ако минеш под дъгата ще си смениш пола. Забавно, а? Истината е, че малко хора всъщност са виждали пълна дъга. Това е снимка на една пълна дъга заснета от самолет.

6. Багер 288. Това е най-голямото сухопътно превозно средство.

7. Това е рядка снимка на сечение на подводен кабел

8. Айнщайн е немски физик–теоретик, философ и писател, смятан за един от  най-влиятелните и известни учени и интелектуалци за всички времена. Това е неговото бюро няколко часа след смъртта му.

9. Чингис хан е хан на Монголите, монголски държавник, основал Монголската империя, най-голямата държава в човешката история. Това е неговият огромен паметник в Монголия.

Снимка: mongolia-trips

10. Меркурий е най-малката планета в Слънчевата система и най-близката до Слънцето. Това е най-ясната снимка правена някога на тази очарователна планета.

Радослав Сидеров
Facebook / Twitter

Advertisements

Моля, спазвайте правилата за писане на коментари! Можете да ги откриете в секцията "За нас".

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.