3 неща, които задължително трябва да се изучават в училище

Няма смисъл да си губим времето в обсъждане на образователната ни система. Всички знаем, че тя е много зле. Голям проблем на образованието ни е, че училищата не учат децата как да бъдат успешни в живота. Да, важно е да се знаят основите на математиката, различните науки, но алгебрата не помага на децата да бъдат успешни и щастливи.

С леки корекции на образователната система, може да се подобри образованието чрез добавянето на няколко нови дисциплини, които ще помогнат на децата не само да оцеляват в днешния свят, но и да бъдат успешни.

Ето и три предмета, които задължително трябва да се изучават в училище:

1. Медитация

Снимка: eventfinder.co.nz

„Ако всяко 8-годишно дете се научи да медитира, ще премахнем насилието от света за едно поколение.“ Далай Лама

Медитацията е чудесна практика, но повечето хора не знаят как се практикува. Медитацията помага на хората да се съсредоточават по-лесно, премахва тревожните мисли и увеличава умственото (и физическо) здраве. Положителните ефекти от медитацията са много добре документирани.

Ползите от медитацията са много: добро здраве, устойчива ценностна система, стабилна концентрация, хармонични отношения между децата и родителите, между децата и техните приятели, отговорност, самоконтрол и още. Децата развиват заложените ни качества, като мъдрост, креативност, вътрешен мир, прошка. И може би едно от най-важните неща е различаване между добро и зло.

Би било чудесно, ако всяка сутрин учебният ден на децата започваше с медитация. Така, те ще започнат деня концентрирани, спокойни и много по-лесно ще могат да усвоят учебният материал, който и без това е много и труден.

2. Здравословно хранене

Снимка: jamandtea.com

Има много „лафове“ за това, колко дебели са американците, но ето, че днес по улиците ни се разхождат все повече и повече деца с наднормено тегло.

Важно е да споменем, че тук главна роля имат и родителите, защото от тях зависи какво ще яде детето вкъщи. Но, важно е и училищата да възпитават децата на здравословно хранене. Те трябва да знаят разликата между вредни и полезни храни. Като тук не става дума за забрани на месо или вегетарианство, а за самите продукти на пазара и кое е здравословно за подрастващият организъм.

Децата трябва да знаят, че рекламите по телевизията са създадени с цел манипулация и продажба на даден продукт. Това че рекламират даден продукт, не означава, че е полезен. Също така трябва да знаят колко вредни са бързите закуски, храните, които съдържат ГМО и т.н.

3. Законът на привличането

Снимка: imtimes.org

Законът на привличането е най-могъщият закон на Вселената.

Щом едно дете е тръгнало на училище, значи вече е достатъчно голямо, за да научи този закон. Всичко в нашият живот се управлява от закона на привличането. Накратко този закон гласи, че сходните неща се привличат. Тоест това, което подсъзнателно желаеш, Вселената ти го праща.

Законът на привличането откликва на всяка твоя мисъл. Учейки децата на този важен закон, те ще преследват мечтите си и ще живеят пълноценно. Това не е нещо ново. Това е една практика да вярваш в себе си и че всяка една твоя мечта може да стане реалност.

Медитацията, здравословното хранене и законът на привличането са знания за живота. Децата ще знаят как да живеят здравословно, да постигат мечтите си и да бъдат добри. А, колкото по-добри и щастливи са децата, толкова по-малко насилие ще има за в бъдеще.

Радослав Сидеров
Facebook / Twitter

Advertisements

One Comment Add yours

Моля, спазвайте правилата за писане на коментари! Можете да ги откриете в секцията "За нас".

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.