4 книги предсказват потъването на Титаник с невероятна точност

titan2b-2btitanic2bbook
Снимка: humansarefree.com

Всички сме много добре запознати с потъването на Титаник, най-вече от всеизвестният филм. От тогава насам редовно излизат документални филми, които показват как точно се е случило потъването в много точни детайли. Това, което не се говори обаче е, че години преди да се случи тази трагедия, 4 различни автора са написали книги, които предсказват случката в Атлантическия океан много точно.

Потъването на модерния лайнер (1886)

В историята на тази книга написана от Уилям Стийд, корабът се отправя на пътешествие от Ливърпул до Ню Йорк и по пътя се случва неочакван сблъсък. В паниката, която се образува, много пасажери се удавили, защото нямало достатъчно спасителни лодки.

В книгата, както и във филма на Джеймс Камерън, екипажа на кораба използва оръжие, за да попречи на пасажерите да щурмуват палубата със спасителните лодки.

Адам Картър от новините на CBC казва: „В странен обрат на съдбата, Стийд по невнимание предсказал собствената си смърт в книгата: той е бил на борда на Титаник, когато потъва през Април, 1912.“

Корабокрушението на Титан (1898)

От всички книги описани в тази статия, тази може би има най-много съвпадения.

Книгата е написана през 1898 г. от Морган Робертсън. Ето и съвпаденията:

1. Също както Титаник, измисленият кораб Титан потъва през Април в Атлантическия океан, и няма достатъчно спасителни лодки за всички пасажери.
2. Титан е бил с дължина 244 метра, а Титаник 269 метра.
3. Титан се е движил със скорост 25 възела, а Титаник 22.5.
4. И двата кораба са имали тройна перка.
5. И двата кораба са описани като „непотопяеми“.
6. Спасителните лодки:
6.1 Титаник е имал само 16 спасителни лодки и 4 сгъваеми, което е по-малко от половината от броя, необходим за пътниците и екипажа.
6.2 Титан е имал 24 лодки, които също не достигат дори за половината от броя на пътуващите. И двата кораба имали капацитет да поемат повече от 3000 души.
7. Сблъсък с айсберг:
7.1 При сблъсъка с айсберга, Титаник се е движил със скорост 22.5 възела. Това се е случило в нощта на 15 април 1912 г. в Северния Атлантически океан, на 740 км от Нюфаундленд.
7.2 Титан се е движил със скорост 25 възела, когато се сблъсква с айсбергa. Това се случва в априлска нощ, в Северния Атлантически океан, на 740 км от Нюфаундленд. И при двата кораба айсберга удря десния борд.
8. Потъването:
8.1 Титаник потъва, а повече от половината от неговите 2200 пътници и екипаж умират.
8.2 Титан, също потъва, като също повече от половината от неговите 2500 пасажери се давят.

The Ships Run (1908)

Следващата книга е озаглавена „The Ships Run“ и е написана през 1908 г. от Макдонел Бодкин. Корабът в историята му се казва Титаник и също се описва от Бодкин като „най-големият и най-бързият пътнически кораб.“

Сходствата с истинският Титаник са толкова много и прецизни, че според някои изследователи, има вероятност Бодкин да е чел плановете за строителството на истинският кораб, докато е правил проучвания за книгата си. Плаването на обреченият кораб върви по същият път, но по чист късмет не се сблъсква с айсберг.

The White Ghost of Disaster (1912)

Последната книга кръстена „The White Ghost of Disaster“ е написана през 1912 година. В нея се разказва за кораб наречен Адмирал, който е дълъг 243 метра и потъва в Атлантическия океан, след сблъсък с айсберг. Корабът се е движил със скорост от 22.5 възела. Разбира се и тук много пасажери умират, заради недостиг на спасителни лодки.

Докато тази история все още се появява на пазара, Титаник се удря в айсберга със същата скорост.

 Радослав Сидеров
Facebook / Twitter

Advertisements

2 Comments Add yours

 1. Иван Петров каза:

  Титаник никога не е потъвал! Това е една от най старите модерни еврейски конспирации. Титаник е имал двойнки, почти същият кораб който е бил в доста лошо състояние. За да се отърват от него, в последният момент те ремонтират кораба двойник слагат на него обречените пасажери. Най вероятното няколко човека от екипажа са го насочили в посока където има айсберги, уж за да мине по бързо океана. Останалото както се казва е вече история… Има много писано по този въпрос, има филми и т.н. но за съжаление вече повечето хора не знаят за това. Сигурен съм че същото ще стане след време и с Близнаците от Ню Йорк, хората забравят. Моля гелдайте този документален филм, всичко е обяснено с подробности и документи! Ако не знаете английски съм готов да го преведа!!! https://www.youtube.com/watch?v=rOeIdDXN8SM

  1. Radoslav Siderov каза:

   Иван, не мисля, че има човек на тази планета, който да не е чувал за тази теория. Въпросният двойник, за който говориш се казва Олимпик, брат на Титаник. Според теорията за круиза е използван Олимпик, тъй като е бил повреден и потъвайки щели да получат 5 млн. долара от осигуровката на кораба. Въпроса е, че кораба е струвал 7-8 млн., тука теорията малко издиша, защото дори и да получат 5 млн. долара, компанията пак е на път да фалира. Хвърли едно око на тази статия https://goo.gl/FYlPdx. Хубав ден!

   Админ,
   Сетланс (България)

Моля, спазвайте правилата за писане на коментари! Можете да ги откриете в секцията "За нас".

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.