Макдоналдс затваря стотици заведения, заради спад на продажбите

Макдоналдс търпи огромен спад на продажбите, поради което се налага да затвори стотици ресторанти. Очаква се през тази година, известната верига за бързо хранене да затвори поне 700 заведения, което е два пъти повече от планираното за тази година.

През първите три месеца на 2015 година, Макдоналдс търпи понижение с 2,3% в продажбите и спад на приходите от дейността с 28%, продължавайки тенденцията на загуба, която компанията търпи последните години.

На конферентен разговор с Уолстрийт Джърнъл, новият главен изпълнителен директор на компанията, Стив Ийстърбрук казва, че ще бъдат необходими сериозни промени, за да подобрят лошата репутация на Макдоналдс.

Близо 100 от последните закрити ресторанти са в Япония, където Макдоналдс е изправен пред редица скандали, свързани с качеството на храната, която предлагат.

„Не е трудно да се види, че Макдоналдс търпи сериозен спад. Преди имаше големи опашки от хора пред Макдоналдс, дори в кварталните заведения, а днес, дори няма и тълпа от хора в ресторантите на места с голям трафик и много хора“, пише Джон Вайбс, автор, изследовател и разследващ журналист на True Activist.

Последните месеци спад в продажбите търпи не само Макдоналдс, но и другите заведения за „junk food“ или вредна храна, тъй като хората все повече обръщат внимание на качеството на храната, която консумират. ГМО храната също много бързо губи доверие сред потребителите.

Преди няколко месеца, беше съобщено, че продажбите на органични хранителни стоки в САЩ са се увеличили до над 35 млрд. долара годишно. Като се очаква, числото да нарасне значително, заради високият интерес към биологичните храни, който продължава да расте експоненциално.

Безалкохолният гигант Кока-Кола също среща огромни финансови предизвикателства, защото продажбите непрекъснато намаляват. Някои ресторанти за бързо хранене, като Бъргър Кинг, дори премахнаха безалкохолното от детските менюта, в опит да се направят на по-загрижени за здравето на клиентите.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Шок! Вижте какво причинява един хамбургер на Макдоналдс!

 Радослав Сидеров
Facebook / Twitter

Advertisements

Моля, спазвайте правилата за писане на коментари! Можете да ги откриете в секцията "За нас".

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s