Защо човечеството не се завръща на Луната?

Снимка: backgroundimagesfree.com

Всички ние знаем теориите на конспирацията, които предполагат, че човек никога не е стъпвал на Луната. Ако питате мен, аз също не съм убеден, че това огромно постижение се е случило. Въпреки това, все пак има хора, които вярват, че Аполо 11 каца на Луната на 20 юли 1969 г.

Мисиите по програма „Аполо“ генерират огромно количество данни. От Луната са донесени общо 381 кг. лунен материал, направени са над 20 000 снимки от орбита на Луната и на повърхността и, като повечето от тях са на разположение в интернет. Близо 60 научни експеримента са проведени на лунната повърхност и 30 в орбита.

В периода 1967 – 1972 г. са извършени 17 мисии по програма „Аполо“, от които 6 полета са били с успешно кацане на Луната. Общо 12 астронавта са стъпвали на лунната повръхност. Това са: Нийл Армстронг, Едуин Олдрин, Чарлс Конрад, Алън Бийн, Алън Шепърд, Едгар Митчъл, Дейвид Скот, Джеймс Ъруин, Джон Йънг, Чарлс Дюк, Юджийн Сърнън и Харисън Шмит.

Ако, наистина сме успели да кацнем на Луната и да се върнем живи и здрави на Земята, логично е да се запитаме, защо повече не се изпращат хора на Луната?

Със сигурност днешната технология е много по-напреднала от 60-те години. Та, какво ни пречи да се върнем на Луната?

 Радослав Сидеров
Facebook / Twitter

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. Фил каза:

    Защото това е най-скъпият филм на Кубрик

  2. Христо каза:

    Защо от 60те години, насам не е посещавана Луната, и дали въобще е била посещавана. Аз смятам че е посещавана от Американците, не вярвам да лъжат толкова нагло, и защо, по скоро вярвам че е посещавана и нещо се крие от общественността, какво, може би среща с извънземни бази, или лунни градове изоставени от цивилизации посещавали я някога. Скалъпва се версията че кацането е било фалшификат, за да не се ровичка по въпроса като са кацнали на Луната какво са открили там. Има много писано в интернет по въпроса какво са видели Астронавтите кацнали на Лунната повърхност през далечната 1969г, и защо и от кого, им се забранява посещаването по нататък на луната.

Моля, спазвайте правилата за писане на коментари! Можете да ги откриете в секцията "За нас".

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s