Индийският премиер лично участва в международния ден на йогата

Снимка: http://nelspruitpost.co.za/

Министър-председателят на Индия Нарендра Моди изненада жителите на Делхи като се зае на открито с йога упражнения по случай международния ден на йогата.

Йога е повече от физическо упражнение. Ние не само отбелязваме деня на йогата. Ние тренираме човешкия дух да се отвори към нова ера на мир, заяви Моди, преди да приложи на практика думите си и да заеме поза.

Моди приветства приемането от ООН на неговата идея за Международен ден на йогата, като подчерта, че тази практика е носител на „свят без напрежение“.

Премиерът, който иска да потвърди централното място на йога като елемент на индийската култура, оглави днешните прояви, в които в Делхи участват хиляди хора – държавни чиновници, студенти, войници и обикновени граждани.

Центърът на Делхи се е превърнал в гигантска мозайка от разноцветни килими за 35-минутна сесия йога, която жителите на града имат амбицията да впишат в Книгата на рекордите Гинес, предава АФП.

Подобни прояви, макар и по-ограничени по мащаб, са предвидени и в други страни, главно във Великобритания, на бреговете на Темза.

Индийският премиер е стриктен вегетарианец, практикува йога всеки ден и това му позволява, както сам уверява, да работи продължително време, без да се нуждае от много сън. /БГНЕС

Advertisements

Моля, спазвайте правилата за писане на коментари! Можете да ги откриете в секцията "За нас".

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.