Топ 3: Предмети, обладани от зли сили

Голяма част от филмите на ужасите използват обладан от духове предмет. И въпреки, че повечето от тях са измислени, има реални предмети, за които се смята, че наистина таят нещо демонично в себе си.

Снимка: bloody-disgusting

1. Анабел

През 1970 г. майка поръчва антична Raggedy Ann кукла от местен хоби магазин. Куклата била подарък за рожденият ден на дъщеря и Дона. Дона, по това време, била студентка в колеж и живеела в апартамент с нейната приятелка Анджи. И двете скоро щели да получат степените си за медицинска сестра. Щастлива от подаръка си, Дона поставя куклата на спалнята си, като украса. Всичко било нормално, докато след няколко дни, двете момичета забелязват, че куклата се мести сама. Първоначално, куклата само сменяла позата си, но след време, Дона и Анджи намират куклата в различни стаи. Понякога, прибирайки се от лекции, момичетата намират куклата седнала с кръстосани крака и скръстени ръце, а в други случаи я намирали да стои права на краката си в трапезарията.

Когато нещата ставали по-зловещи, момичетата решили да се срещнат с медиум. Медиумът им казал, че куклата е обладана от дух на момиче, което искало само да си играе и да живее с тях. Но, нещата не били толкова хубави. Момичетата започнали да намират странни бележки в апартамента си. Посланията в бележките били главно за помощ. Странното е, че почеркът е бил на малко дете, а хартията на която пишело то, била пергаментова. Момичетата нямали такава хартия в апартамента.

Но, бележките били най-малкият проблем. Куклата започнала да наранява физически момичетата. Една вечер, едно от момичетата се събужда и вижда как куклата стои права и ги наблюдава. На следващата вечер, другото момиче се събужда посред нощ и открива драскотини по цялото си тяло.

И двете момичета твърдо решават, че е време да предприемат нещо по-сериозно. Те се срещат с млада двойка, експерти в решаването на паранормални мистерии. Лорейн и Ед Уорън веднага грабват случая. Те, стигат до заключение, че куклата не е обладана от дух, а от демон, който имитира дух. Те взимат куклата със себе си, а един свещеник прави ритуал за пречистване на апартамента. Там повече не се случват странни неща. Ед и Лорей поставят куклата в своя музей на окултното. Въпреки, че сега Анабел е заключена в специална кутия, тя продължава да си отмъщава на всеки, който я подразни. Дори се смята, че тя е отговорна за смъртта на млад мъж, който посетил музея с приятелката си. Те не вярвали, че Анабел е способна да им направи нещo и дори я предизвикali да ги одраска. По пътя им към вкъщи, младежът изгубва контрол върху мотора и се блъскат в дърво. Момчето умира на място, а приятелката му оцелява, но остава в болницата цяла година.

Снимка: trover

2. Прокълнатият „стол на смъртта“ от Англия

Докато, при някои предмети е трудно да се докаже, че са обладани и зли, тук няма грам съмнение. Всеки, който седне на този стол ще умре. През 1702 г., мъж на име Томас Бъзби е щял да бъде обесен, заради престъпленията си. Последното му желание било да изпие едно питие в любимия си бар. Преди да стане от стола си, мъжът казал: „Нека внезапна смърт да застигне всеки, който седне на моят стол.“

Много години след това, войниците от Втората световна война, често ходили в тази кръчма за по бира. Нито един от войниците седнали на този стол, не се завърнали от войната. Докато някои смятат, че това е чисто съвпадение, други са уверени, че столът е наистина прокълнат.

Двама от служителите на Кралските военновъздушни сили са имали пътен инцидент през 1967 г., след като са седели на прокълнатия стол. През 1970 г., зидар решава да пробва, дали мита за прокълнатия стол е верен и сяда на него. Малко, след това, докато работи по проект, той пада в дълбока дупка. Само една година по-късно, покрив пада върху работник, само няколко часа по-късно, след като е стоял на дяволския стол.

Нещата стават и по-странни. Една сервитьорка случайно се препъва в стола, по време на работа. Тя умира няколко дни по-късно от внезапен тумор в мозъка.

През 1972 г., собственикът на кръчмата дава стола на местният музей. В днешно време, той виси на почти два метра височина, за да не може някой да седне на него.

Снимка: coolinterestingstuff

3. „Измъченият мъж“, една обладана картина, напоена с кръв

Когато Шон Робинсън бил малко момче, той открил странна картина в къщата на баба си. Тя била добре покрита от няколко завеси в мазето на къщата. Той започнал да прекарва много време сам в мазето, зяпайки картината, понякога с часове. С течение на времето, момчето се привързало много към картината, затова и, когато баба му починала, картината останала за него.

Шон вече със собствено семейство, решил да вземе картината при себе си. Въпреки, че жена му била много против, той решил да окачи картината на стената. Това се оказало, голяма грешка. В къщата започнали да се случват странни неща. Вратите скърцали посред нощ, в допълнение към страшните писъци, които сякаш идвали от нищото.

Но, най-страшното преживяване за цялото семейство били кошмарите, които ги събуждали всяка нощ, без прекъсване.

Когато Шон най-накрая осъзнал, че всички проблеми идвали от картината, той решил да разследва нейната история. Това, което открил било повече от смущаващо: художникът, който нарисувал „Измъченият мъж“ се е самоубил. Но, преди това, той смесил боята, с която нарисувал картината, със собствената си кръв.

Въпреки това и до днес, картината се намира в мазето на Шон, а той твърдо отказва да се отърве от нея.

Автор: Радослав Сидеров
Социални мрежи: Facebook | Twitter | Google +
Харесайте Сетланс (България) във Facebook

Ако статията Ви е харесала, можете да ни подкрепите, като я споделите в социалните мрежи!

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. Ванеса каза:

    Не разбирам, как става това че Анабел е зла, та тя е била много добро момиче, как така се е озовала в ада? И куклата Анабел наистина ли е прокълната и, че някои ако я извади от кутията, тя ще убие всички? Наистина ли е прокълната куклата Анабел?

Моля, спазвайте правилата за писане на коментари! Можете да ги откриете в секцията "За нас".

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.