Топ 10: Най-ужасяващите места на света

ZombieApocalypseBanner-withouttitle

По-добре не ходете там сами!

Ако сте от хората, които обичат да посещават страшни места, места обитавани от духове и т.н., или просто обичате да четете за тях, то тогава тази статия е точно за вас.

Въпреки, че има много такива списъци с най-страшните места, ние избрахме такива, които не са толкова известни на хората. Вижте нашите Топ 10.

10. Лудница Бийчуорт, Австралия

Снимка: wikimedia

Известна и с предишното си име психиатрична болница „Мейдей Хилс“, лудницата „Бийчуорт“ се намира в историческото градче Бийчуорт, щата Виктория, Австралия. Била е една от най-големите и най-старите психиатрични болници в Австралия, построена през 1867 г. и затворена през 1995 г.

Болницата е имала капацитет да поеме 1200 пациенти. Близо 9000 души са починали по време на своите 128 години експлоатация. С толкова много починали хора е напълно нормално тази болница да бъде обитавана. Затова и съществуват толкова много истории за духове бродещи из болницата. Вратите се отварят сами. Навсякъе се чуват странни писъци. Има легенди, че ако се вгледате в прозорците ще видите мъж в сако.

9. Музикалният свят на Боби МакКей, САЩ

Снимка: creepycincinnati

„Музикалният свят на Боби МакКей“ е нощен клуб, разположен в Уайлдър, Кентъки, САЩ. Той е собственост на кънтри певеца Боби МакКей. Според МакКей, мястото е било отворено за първи път като кланица в началото на 19 век и по-късно е било разрушено, за да се построи кръчма. Тогава кръчмата се е наричала „The Brisbane“, докато не е била купена от Боби през 1978 г.

Много градски легенди твърдят, че мястото е вход към подземния свят и е обитавано от неспокойни души, включително и тази на Пърл Брайън, чийто труп е намерен в поле на 4 км. от мястото. Други легенди твърдят, че тези, които стоят зад убийството на Брайън са били сатанисти, които са се заклели да преследват всеки, който се забърка в случая.

8. Филмов център Манила, Филипините

Снимка: wikimedia.org

Тук не става дума за страховит замък, обитавана гора или нещо такова, а за място на страх и мъка. Около 15 часа на 17 ноември 1981 г., по време на строежа на първият филмов център във Филипините, скелето се срутва и най-малко 169 работници са паднали и са били погребани под бързосъхнещ мокър цимент. Служители на сигурността веднага са пристигнали на мястото, и нито спасители, нито линейки са били разрешени, докато не било подготвено официално изявление. Спасителите били пуснати на мястото на инцидента цели 9 часа след срутването на скелето.

Говори се, че центърът е обитаван, заради този инцидент. Според хората, заради тези 9 часа, в които не са допуснати спасителите, някои от работниците са били погребани живи и телата им са останали във втвърдените плочи.

7. Шато дьо Шатобриан , Франция

Снимка: wikipedia.org

Има много легенди за този замък. Една от тях е за любов, предателство и убийство. Главни герои в тази легенда са Жан дьо Лавал и съпругата му, Франсоаз дьо Фоа. Те са се сгодили през 1505 г. с подкрепата на Ан дьо Бретан, херцогиня на Бретан и кралица на Франция.

След смъртта на Ан и нейния съпруг Луи XII, новият крал, Франсоа I, помолил Жан дьо Лавал да дойде в съда и да му помогне да разреши анексирането на Бретан. Франсоаз дьо Фоа последвала съпруга си и станала „лейди ин уейтинг“ (компаньонка) на Кралица Клод дьо Франс, а също и любовница на Франсоа I. Жан воюва в Италианските войни и става управител на Бретан през 1531 г.

Франсоаз дьо Фоа умира на 16 октомври 1537 г. през нощта и слуховете веднага се разпространяват. Според тях, тя е била убита от мъжа си, който ревнувал, заради връзката и с краля. Според слуховете, Жан дьо Лавал заключил жена си в стая и по-късно я отровил или я оставил ранена да кърви до смърт. От тогава на всеки 16-ти октомври в полунощ, един призрак се разхожда в замъка.

6. Замъкът Драгсхолм, Дания

Снимка: silverscreensuppers.com

Много замъци се считат за обитавани, но този бие всички рекорди. Замъкът е издигнат през 1215 година. През 16-ти и 17-ти век части от замъка са служили, като затвор за хора от благородни или религиозни класове.

След 1964 г., той бива реконструиран в бароков стил и сега, според легендите, е дом на призраците на сивата дама, бялата дама (зазидана в стените от баща си, заради прелюбодейство) , и духът на един от затворниците му, Джеймс Хепбърн, 4-ти граф на Ботуел.

5. Плаж Дюма, Индия

Снимка: vargiskhan.com

Плажът Дюма е една от най-обитаваните от духове дестинации в Индия, намира се в щата Гуджарат. Местните жители разказват, че преди няколко десетилетия, той е бил използван като хиндуистко гробище, по хиндуистките традиции (кремация). Това обяснява, защо пясъка на този плаж има черна текстура.

Туристите казват, че често чуват странни шепоти и смях през нощта. Страшни гласове им заповядват да се върнат там, откъдето са дошли.

4. Хълм Монпелие, Ирландия

Снимка: wikimedia.org

Хълм Монпелие е 383-метров хълм, намиращ се в графство Дъблин, Ирландия.

По-известен е като Клубът на дяволския огън. Популярното име е дадено на рухналата сграда на върха на хълма. Тази сграда е била ловна хижа, построена през 1725 г. от Уилям Конъли. Тя е служила за място, където да се събират членовете на този клуб и да извършват своите сатанистки ритуали. Членовете на този клуб били местните дъблински елити.

Говори се, че там са се извършвали жертвоприношения на животни, човекоядство, разврат, окултни практики и демонични прояви.

3. Аокигахара, Япония

Снимка: liveleak.com

Намираща се в подножието на връх Фуджи, Аокигахара е може би най-скандалната гора в Япония. Също позната, като „Море от дървета“, „Гората на самоубийствата“, „Японската демонична гора“, Аокигахара е станала дом на повече от 500 потвърдени самоубийства от 1950 г. досега.

Наречена „Перфектното място да умреш“, Аокигахара е второто най-популярно място за самоубийства след мостът Голдън Гейт. Вижте повече в специалната ни статия тук.

2. Замъкът Юлия Хасдеу, Румъния

Снимка: wikimedia.org

Замъкът „Юлия Хасдеу“е къща, построена във формата на малък замък от политика и историк Богдан Хасдеу в град Кампина, Румъния. Работата по него започва през 1893 г., след като дъщерята на Богда, Юлия, умира на 19-годишна възраст. Това събитие драстично променя и поклаща живота на Хасдеу.

Богдан Хасдеу разказва, че дъщеря му, му е предоставила плановете за строежа на замъка по време на спиритични сеанси. Сградата е завършена през 1896 г. Според легендите, Юлия се разхожда в замъка и държи в едната си ръка маргаритки. Днес къщата е музей.

1. Островът на куклите, Мексико

Снимка: utaot.com

Островът на куклите се намира сред речните канали в южната част на Мексико сити. Това е най-зловещата, но и много популярна дестинация в Мексико. Стотици кукли с извадени очи, без крайници, разпокъсани и зловещи висят от дърветата.

Около този зловещ остров се носят много страховити истории, но най-известната е тази за малкото момиченце, което се е удавило в реката обграждаща острова. Тогава единственият жител на острова Дон Хулиан Сантана Барера открил момиченцето. Скоро след нейната смърт, той намерил една кукла във водата и решил да я окачи на едно дърво, за да успокои духа на детето.

В продължение на много години, той окачвал кукли, докато не се стигнало до това, което виждате сега. Дон Хулиан Барера бил намерен удавен на същото място, където се е удавило момиченцето.

Радослав Сидеров
Facebook / Twitter

Advertisements

One Comment Add yours

Моля, спазвайте правилата за писане на коментари! Можете да ги откриете в секцията "За нас".

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s