Древен Египет, както не сте го виждали никога преди: 20 редки снимки на земята на фараоните

egypt1

Историята на Древен Египет е една от най-обширните на нашата планета. От красотите на река Нил до безбройните древни храмове и пирамиди, построени върху земята на фараоните, Древен Египет определено е едно вълшебно място, което заслужава да бъде посетено.

Има толкова много тайни, които стоят зад тази велика древна цивилизация. Изследователите все още не са разкрили и половината от тази обширна история. Ние все още нямаме представа кой, как и защо построява пирамидите в Гиза, нямаме представа как са дялани тези мегалитни камъни и как са били транспортирани до многобройните древни обекти в цялата страна.

Това, което можем да направим е да продължаваме да изследваме и да се наслаждаваме на това, което вече сме открили, и което доказва какво вълшебно място е Египет.

Днес, безброй снимки на пирамидите и древните храмове са на разположение в интернет. Чрез тези изображения можем да наблюдаваме красотата, съвършенството и страстта на строителите на древен Египет. Въпреки това, най-красивите снимки може би не са най-новите.

Има голямо количество снимки на Древен Египет, които са били направени преди повечето от паметниците да бъдат реставрирани.

Все още в първоначалното си положение, покрити с пясък и древни истории от времето, когато „Боговете управлявали Египет“, редки снимки на пирамидите, Великият Сфинкс, Карнак и други древни обекти в Египет показват невижданата досега красота на истинския Древен Египет.

Ето защо в тази статия решихме да съберем някои от най-старите, редки и малко известни снимки на земята на фараоните.

Източник

Радослав Сидеров | Facebook | Twitter
Сетланс (България) във Facebook

 

Advertisements

2 Comments Add yours

Моля, спазвайте правилата за писане на коментари! Можете да ги откриете в секцията "За нас".

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s