5 градски легенди, които са по-реални, отколкото си мислите

Снимка: smashinglife

Няма дете, което да не е израснало със страховитите градски легенди, предавани от по-големите на по-малките. Със сигурност, четейки това и вие вече се сещате за поне три такива, които обаче със сигурност знаете, че не са истина. Но, така ли е? Повечето градски легенди са измислени, за да стряскат малките деца, но се оказва, че някой от най-страшните истории са се случили в действителност. Вижте тези 5 страховити градски легенди, които са се случили наистина:

Кражба на бъбрек

Снимка: arnongrunberg

Градска легенда:
Бизнесмен отива на екскурзия и в лоби бара на хотела, в който се настанява, среща красива жена, която предлага да го почерпи. По-късно, отиват в неговата стая, където той припада. На следващата сутрин, с никакъв спомен от случилото се и силна болка в гърба, той осъзнава, че бъбрекът му е професионално отстранен.

Истината:
Това, което звучи като абсурдно лош махмурлук, всъщност се случва на няколкостотин мъже в Индия. Един от тях е Насим Мохамед, на 25 г., общ работник, който е бил отчаян в търсенето на работа. Изведнъж му се предлага тримесечен договор за бояджия.

През това време той живеел в специална къща, бил добре хранен и е нямал никаква причина да се съмнява в каквото и да е. След като бива убеден, че трябва да му вземат кръвна проба, той се съгласява и се събужда в болница със същата болка в гърба и белег.

Но, кой е виновникът за всичко това? Установено е, че виновниците са група лекари, които въртят незаконен бизнес с продажба на органи. Те доставяли нужните органи на богати индийци и чужденци. Групата била водена от д-р Амит Кумар, който е арестуван през 2008 г.

Убиецът на задната седалка

Снимка: adriennebeacco

Градска легенда:
Една жена шофирала към вкъщи късно вечерта, когато превозното средство зад нея, започнало непрекъснато да мига със светлините си. Когато се прибира ужасена вкъщи, тя разбира, че избягал убиец е бил през цялото време на задната и седалка и се е опитвал да я убие, а шофьорът зад нея я е предупреждавал със светлините. И от тук започват да се правят много клиширани филми на ужасите.

Истината:
Смята се, че тази легенда произлиза от Ню Йорк през 1964 г., когато нищо неподозиращ полицаи намира човек, скрит на задната седалка на колата му. Разпознавайки го, като опасен убиец, той го убива на място.

Подобен инцидент се случва и в Чикаго, през 2013 г. Жена, спряла да зареди на бензиностанцията, когато мъж се вмъква в отключения миниван. Когато тя се връща, той я принуждава да кара към банкомат, за да я обере. Така че, винаги заключвайте колата си, когато не сте около нея!

Труп под леглото

Снимка: deviantart

Градска легенда:
Двойка, отправила се на сватбено пътешествие, се настанява в мотел, когато двамата започват да усещат ужасна миризма. Миризмата била толкова лоша, че се наложило да си сменят стаята. Мотелът бил препълнен, затова те изпратили камериерка да изчисти наново стаята, но когато двойката се връща миризмата си била още там. Те започват да претърсват цялата стая, когато дърпайки матрака попадат на нещо ужасно – труп на жена.

Истината:
През 2010, 28-годишната Сони Милбрук изчезва, след като последно била видяна в мотел в Мемфис. След пропуснати плащания, персоналът изхвърля нейния багаж и почиства стаята, за да бъде наета отново. Семейството и настоява за претърсване на стаята, но персоналът отказва и в крайна сметка, два месеца по-късно тялото и бива намерено под матрака.

Приятелят и по-късно е признат за виновен и осъден на доживотен затвор за убийството и. В това време, мотела отдава под наем стаята на други хора, които са спали на сантиметри от разлагащото се тяло, без да знаят.

Има някой в къщата

Снимка: perezhilton

Градска легенда:
Младо момче, детегледачка, гледа телевизия, когато телефонът звъни и мъж от другата страна на линията и казва да провери децата на горния етаж. Когато момиче пита – кой е, разговора прекъсва и тя го приема като шега.

Когато той позвънява отново и казва същото нещо, момичето започва да се притеснява и се обажда на полицията, която и казва, че ще проследи следващото обаждане. Мъжът отново позвънява и полицията успява да проследи обаждането. Те откриват, че той е вътре в къщата при децата.

Истината:
13-годишната Джанет Кристмен е била детегледачка на 3-годишно момче в Колумбия, Мисури на 18 март 1950 г. Около 22:30, полицията получава обаждане от младо момиче, което крещи истерично точно преди линията да прекъсне.

Когато родителите на детето се връщат около 01:30 ч., били ужасени да намерят тялото на Джанет на пода в локва кръв. Тя е била удушена, ударена по главата и намушкана с механичен молив няколко пъти. Първоначалният заподозрян е местен човек, за който се знаело, че постоянно носи механичен молив със себе си и е проявявал интерес към Джанет, но поради необяснимото му сътрудничество с полицията, той не бива осъден и случая остава нерешен и до днес.

Реалистичната хелоуинска украса

Снимка: abc11

Градска легенда:
Легендата е много кратка. В деня на Хелоуин, когато всички дворове и къщи биват украсени страховито, имало едно дърво с обесен човек на него. Оказало се истински човек, който се е обесил и висял на дървото цял ден и нощ.

Истината:
През 2005 г., 42-годишната Фредерика Делауеър се обесва на дърво, няколко нощи преди Хелоуин. Всеки, който минавал покрай дървото се възхищавал на реализма на хелоуинската украса, докато няколко дни по-късно, някой забелязал, че това съвсем не е украса.

Градските легенди звучат реалистично, заради възможността да се случат в реалния живот. Следващият път, когато някой ви разкаже някоя страшна история, замислете се – може да бъде по-реална, отколкото си мислите.

Информация:

atlasobscura.com / cracked.com
nbcnews.com / nytimes.com / youtube.com

Автор: Радослав Сидеров
Социални мрежи: Facebook | Twitter | Google +
Харесайте Сетланс (България) във Facebook

Ако статията Ви е харесала, можете да ни подкрепите, като я споделите в социалните мрежи!

Advertisements

Моля, спазвайте правилата за писане на коментари! Можете да ги откриете в секцията "За нас".

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.