7 причини, поради които модерните връзки не издържат дълго

Снимка: sacredembrace

Не е тайна, че взаимоотношенията са се променили и еволюирали от времето на нашите родители. Как биха останали същите? Целият свят се е променил и израснал, и вече не е същият, който майките и бащите ни са ни оставили, когато сме се родили.

Днес се предполага, че трябва да сме доста добре осведомени, когато става въпрос за съвременните връзки и запознанства. Защо? Защото днес е нашето време. Ние не само сме израснали в този свят, ние сме изградили неговите идеали и убеждения, точно както той е оформил нашите.

Защо тогава, толкова много хора са нещастни и имат неуспешни връзки? Каквато и да е причината, само истинското познание и разбиране може да помогне да се вдигне завесата около този спорен въпрос. С това наум, нека разгледаме тези 7 причини, защо съвременните отношения са толкова различни.

1. Мигновено удовлетворение

Днешната култура е все по-обсебена в това да прави нещата бързо, вместо да ги прави както трябва. Искаме хапчета, с които да отслабнем мигновено; търсим начини да забогатеем възможно най-бързо; искаме да се нахраним възможно най-бързо, за да имаме повече време, без значение, че ядем боклуци. Ние израстваме без търпение да работим за това, което искаме. Връзките, може би са единственият аспект от живота ни, който може да се опре на това наше бързане. Истинските връзки отнемат време.

2. Нормализиране на наркотици и алкохол

Нашата култура също нормализира употребата на наркотици и алкохол. Все повече и повече хора се обръщат към тези вещества за освобождаване от напрежението, или за да избягат от реалността. И въпреки че потенциалните рискове са смекчени от навиците за отговорност, става все по-приемливо за хората да разчитат твърде много на наркотиците и алкохола.

3. Секс без емоция

Каквото и да си мислите за нашата култура със свободна сексуалност, която се гордее с отделянето на сексуалността и емоциите, трябва да се съгласите, че всеки начин на живот има недостатъци. Хората, които се опитват да разделят сексуалността и емоциите съвсем скоро ще открият, че са останали без едното или без другото.

Разделянето на сексуалността и емоциите носи рискът, един ден, тези две основни части на човечеството да останат разделени. Хората трябва да правят своите избори в живота, но също и да разбират, че всеки избор носи последствия.

4. Увеличен егоизъм

Малко егоизъм е необходим за една здрава връзка и е неразделна част от самостоятелния живот. Отказвайки да направи компромис обаче, един човек може сериозно да навреди на способността си да поддържа смислена връзка, която не трови хората, които участват в нея. Ако мислиш само за себе си, може да си сигурен, че ще останеш сам.

5. Увеличен нарцисизъм

Ние не искаме да сме по-здрави, за да подобрим качеството на живота си. Искаме да имаме „плочки“ на корема, за да можем да ги показваме в социалните мрежи. Да се събудиш в 5 часа сутринта, за да работиш върху хоби или бизнес, не е толкова важно, колкото да се похвалиш за това на приятели и непознати. А, и в крайна сметка, хората са длъжни да прочетат мотивационните цитати, които споделяш във Фейсбук, придружени със снимката ти от фитнеса, нали?

Нашата култура е изправена пред риска да не се фокусира върху нещата, които действителност ще добавят стойност към живота ни, защото са изгубени някъде там в блясъка на желанието ни да изглеждаме специални.

6. Вярата в съвършенството

Живота изглежда перфектен единствено, когато не знаете всички подробности. Въпреки този факт, нашата култура е привлечена от идеята за съвършен живот и перфектен романс. Да очаквате някой да дойде и да знае всички интимни характеристики на личността ви, както и всичко, което харесвате и не харесвате, без да направи нито една грешка, е изключително несправедлива тежест, която трябва да понесе другия човек.

7. Възприемане на избора

Днес съществуват много сайтове за запознанства, които улесняват хората, които живеят в по-малки градове. Всеки може да си направи профил и да опише какво търси. Има дори приложения за телефон, които свързват хората, които са в близост един до друг.

Тези инструменти за срещи са направили хората прекалено придирчиви към хората, с които биха искали да имат отношения.

Безобидни проблеми, които ни дразнят в партньора, стават основание за прекратяване на отношенията, защото вече можем да си намерим друг човек до края на деня, вместо да разрешим пречката, която стои помежду ни.

Източници:
elitedaily.com / mensxp.com / boundless.org

Автор: Радослав Сидеров
Социални мрежи: Facebook | Twitter | Google +
Харесайте Сетланс (България) във Facebook

Ако статията Ви е харесала, можете да ни подкрепите, като я споделите в социалните мрежи!

Advertisements

Моля, спазвайте правилата за писане на коментари! Можете да ги откриете в секцията "За нас".

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.