15 невероятни предсказания за Кали Юга от Бхагавата Пурана

Калки – разрушителят на мръсотията – е немезисът на демон Кали и десетият аватар на Вишну, предсказан да се появи в края на Кали Юга

Какво е Кали Юга?

Кали Юга (Епоха на тъмнината) е последният от четирите етапа, през които светът преминава. Според ведическата култура на древна Индия, четирите епохи се редуват и образуват цикъл Юга. Другите етапи са: Сатя Юга, Трета Юга и Двапара Юга.

Кали Юга се характеризира с материализъм, липса на духовност, изблик на страсти и пороци, липса на мир. Според митологията, епохата е започнала на 18 февруари 3102 г. пр.н.е. и ще продължи 430 хиляди години. Според различни учени, времето във всяка епоха тече различно, така че най-вероятно Кали Юга ще трае много по-малко. След Кали Юга следва Епохата на светлината.

Следващите 15 предсказания са написани преди 5000 години от Ведавяса, авторът на Махабхарата. Това, което ги прави изумителни е точността, с която описват бъдещето. Въпреки че повечето са отрицателни, все пак има и лъч светлина, който ще видим накрая.

Това са само част от предсказанията, записани в древните санскритски текстове.

Предсказание 1:

Религията, истинността, чистотата, толерантността, милостта, продължителността на живота, физическата сила и паметта ще намаляват с всеки ден, поради мощното влияние на епохата на Кали.

Шримад Бхагаватам 12.2.1

Предсказание 2:

В Кали Юга, самото богатство ще бъде знак за добро поведение, добри качества на човека и добър стандарт за живот. И законът и справедливостта ще бъдат прилагани само на базата на богатството.

Шримад Бхагаватам 12.2.2

Предсказание 3:

Мъжете и жените ще живеят заедно само поради повърхностно привличане, а успехът в бизнеса ще зависи от измамата. Женствеността и мъжествеността ще се съдят според уменията в секса.

Шримад Бхагаватам 12.2.3

Предсказание 4:

Духовното положение на човека ще бъде установено само според външни символи и на тази същата основа, хората ще навлизат от един духовен ред в друг. Благоприличието на човека ще бъде под въпрос, ако той не съумее да живее добър живот. И онзи, който е много хитър във въртенето на думи, ще се счита за учен, образован човек.

Шримад Бхагаватам 12.2.4

Предсказание 5:

Човек ще бъде съден като безбожен, ако няма пари, а лицемерието ще бъде прието като добродетел. Бракът ще се урежда чрез устно съгласие, а човек ще си мисли, че е достоен да се яви пред обществото, само защото се е изкъпал.

Шримад Бхагаватам 12.2.5

Предсказание 6:

Свещените места ще бъдат отнемани, а красотата ще зависи от прическата. Пълненето на корема ще стане цел в живота, а онзи, който е дързък ще се счита за истински. Този, който може да поддържа семейство, ще бъде считан за експерт, а принципите на религията ще бъдат спазвани само заради репутацията.

Шримад Бхагаватам 12.2.6

Предсказание 7:

Тъй като земята ще продължи да се претъпква с корумпирано население, който от социалните класи се покаже като най-силният, ще получи политическа власт.

Шримад Бхагаватам 12.2.7

Предсказание 8:

Тормозени от глад и прекомерни данъци, хората ще прибягнат до яденето на листа, корени, плът, див мед, плодове, цветя и семена.

Шримад Бхагаватам 12.2.9

Предсказание 9:

Гражданите ще страдат много от студ, вятър, горещина, дъжд и сняг. Те ще бъдат допълнително измъчвани от кавги, глад, жажда, болести и тежко безпокойство.

Шримад Бхагаватам 12.2.10

Предсказание 10:

Максималната продължителност на живота на хората в Кали Юга ще стане 50 години.

Шримад Бхагаватам 12.2.11

Предсказание 11:

Хората вече няма да защитават възрастните си родители.

Шримад Бхагаватам 12.3.42

Предсказание 12:

В Кали Юга, хората ще развиват огромна омраза един към друг, дори за няколко монети. Захвърляйки всякакви приятелски отношения, те ще бъдат готови да загубят живота си и да убиват дори собствените си роднини.

Шримад Бхагаватам 12.3.41

Предсказание 13:

Нецивилизованите ще приемат милосърдие от името на Господа и ще печелят пари, правейки шоу на аскетизъм и носейки бедняшки дрехи. Тези, които не знаят нищо за религията, ще заемат високи места и ще говорят за религиозните принципи.

Шримад Бхагаватам 12.3.38

Предсказание 14:

Слугите ще напуснат господаря, който е загубил богатството си, дори ако този господар е добродетелен, с образцов характер. Господарите ще изоставят неспособните служители, дори ако те са служили в семейството от поколение. Кравите ще бъдат изоставени или убивани, когато спрат да дават мляко.

Шримад Бхагаватам 12.3.36

Предсказание 15:

Градовете ще бъдат доминирани от крадци, Ведите ще бъдат замърсени от спекулативни тълкувания на атеисти, политическите лидери ще консумират на практика гражданите, а така наречените свещеници и интелектуалци ще бъдат предани на корема и гениталиите си.

Шримад Бхагаватам 12.3.32

Въпреки всички тези тъмни пророчества, някои от които вече се случват и са се случили, във времето на Кали Юга има и едно добро качество:

„Въпреки че Кали Юга е океан от недостатъци, все още има едно добро качество на епохата: просто като спомене имената на Кришна, човек може да се освободи от материалното робство и да бъде поканен в трансцеденталното царство.“

Шримад Бхагаватам 12.3.51

/indiadivine

Радослав Сидеров
Социални мрежи: Facebook | Twitter | Google +
Харесайте Сетланс (България) във Facebook

Ако статията Ви е била полезна, можете да ни подкрепите, като я споделите в социалните мрежи!

Advertisements

Моля, спазвайте правилата за писане на коментари! Можете да ги откриете в секцията "За нас".

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.