Статии

„Лондон бридж падна“: Тайният план за дните след смъртта на кралица Елизабет II

Когато английската кралица умре влиза в сила подробен план, описващ какво ще се случи в следващите часове и дни.

Специалният код „Лондон бридж падна“ (който до тогава може да бъде променен) автоматично активира плана за действие, който включва дори и най-малките детайли, като продължителността на салютите в нейна чест.

Continue reading „„Лондон бридж падна“: Тайният план за дните след смъртта на кралица Елизабет II“

10 бързи факти за Макдоналдс, които трябва да знаете

Обозначение на ресторантите Макдоналдс в САЩ. /Снимка: warosu.org |Факти: list25

Всички знаем, че Макдоналдс е най-известната нездравословна кухня в света. Клиентите на Макдоналдс за ден са повече от населението на Балканския полуостров. Въпреки борбите на световноизвестни готвачи, като Джейми Оливър, Макдоналдс продължава да сее гадната си „храна“ по света с реклами насочени към най-малките. Вижте тези 10 бързи факти за Макдоналдс и не забравяйте да ги споделите с хората от обкръжението ви:

1. Макдоналдс продава повече от 75 хамбургера за секунда. Тоест около 6 млн. бургера всеки ден.

Continue reading „10 бързи факти за Макдоналдс, които трябва да знаете“

Извънземните Паднали ангели, описани от Енох

По дефиниция ангелите са чуждоземни. Те са извънземни. Не са от тази планета. А книгата на Енох ни дава уникална представа за тези паднали ангели или наблюдатели, и как най-вероятно те са извънземни.

Съществуват доказателства, които предполагат, че ангелите не са нещо измислено от християнството, а са по някакъв начин физически представени във всички цивилизации – от шумерите до вавилонците, а със сигурност и при египтяните.

Continue reading „Извънземните Паднали ангели, описани от Енох“

По-стари от линиите в Наска: необяснимите геоглифи в Тургай

Известни още като Древните геоглифи на Казахстан, геоглифите в Тургай са поредното доказателство, че нашите предци са могли да направят нещо, което може да се види само от небето.

Геоглифите на територията Тургай са открити през 2007 г., при изучаване на сателитни изображения, налични в Google Earth.

Continue reading „По-стари от линиите в Наска: необяснимите геоглифи в Тургай“

Древните инженерни чудеса: 4 от най-мистериозните древни храмове

Снимка: Wikipedia

Изградени преди хиляди години, тези храмове оспорват всичко, което знаем за възможностите на древните култури. От прецизна лазерна точност до транспортиране и поставяне на огромни гранитни плочи, тези храмове доказват, че древните цивилизации са били много по-напреднали, отколкото сме предполагали.

Съществуват безброй древни храмове, разпръснати по целия свят. Повечето от тях остават и до днес загадка, а историците и археолозите остават без думи пред красотата и сложността на тези структури.

Continue reading „Древните инженерни чудеса: 4 от най-мистериозните древни храмове“

Миранда: един от най-странните спътници на Уран

Миранда, една от най-чудатите луни на Уран /Снимка: wikipedia

Уран има 5 големи луни и най-малко 22 по-малки, но вероятно най-странната от всички е Миранда.

Миранда е петият по големина естествен спътник на Уран, но това, което я прави невероятна е нейната повърхност. Миранда, която разкрива сложна геоложка история, е един от най-странните феномени в нашата слънчева система.

Continue reading „Миранда: един от най-странните спътници на Уран“

25-те най-ужасни странични ефекти при злоупотреба със стероиди

Снимка: nobullying

Има различни видове стероиди и много различни приложения. В този списък, ние ще говорим за краткосрочните и дългосрочните ефекти на анаболните стероиди, използвани за добър външен вид или за увеличаване на атлетическите способности. Вие сте свободни да правите каквото искате, но не се освобождавате от последствията. Вижте 25-те най-ужасни странични ефекти при злоупотреба със стероиди.

Continue reading „25-те най-ужасни странични ефекти при злоупотреба със стероиди“

Откриха селище на 14 000 години в Канада – едно от най-старите откривани някога в Северна Америка

Снимка: thesun

Древно селище, което се смята за едно от най-старите в Северна Америка, бе открито по време на разкопки на отдалечен остров в Британска Колумбия.

Селището, което се смята, че е на 14 хиляди години, е открито на остров Трикет, на около 500 км северозападно от Виктория, Канада.

Смята се, че то е три пъти по-старо от Голямата пирамида в Гиза.

Continue reading „Откриха селище на 14 000 години в Канада – едно от най-старите откривани някога в Северна Америка“

5 не толкова известни скални образувания в България, които трябва да посетите

На територията на България се намират множество скални феномени, образувани благодарение на природните стихии. Някои от тях са се превърнали в световни туристически дестинации, а за други знаят само местните, живеещи в региона. Всички сме чували за Белоградчишките скали, Чудните мостове, Белинташ и т.н, но има някои не толкова известни скални образувания, които трябва да посетим. Вижте пет от тях:

Скален феномен Столо – Брезе

Снимка: planinar
На север от село Брезе, край махала Добравица се намира скалното образование Столо. На скалата личат успоредни ивици, които са необясними. Изглежда наистина впечатляващо и интригуващо.

Continue reading „5 не толкова известни скални образувания в България, които трябва да посетите“

Тъмното наследство на Дейвид Рокфелер (което медиите не съобщават)

Дейвид Рокфелер /Снимка: Dennis Van Tine/STAR MAX/IPx

Въпреки че повечето хора го свързват с благотворителност, последният оцелял внук на първия милиардер на САЩ умря в понеделник (20 март), оставяйки след себе си тъмно наследство, показателно за това как се формира американското благородство зад кулисите.

Никой не е успял да запази трайно наследството на „разбойническите барони“ от индустриалната епоха, така както Дейвид Рокфелер.

Continue reading „Тъмното наследство на Дейвид Рокфелер (което медиите не съобщават)“