Статии

Ротшилд притежават 80% от Израел – и пряко контролират държавната политика на геноцид

През 1917 г. Ротшилд успяват да убедят британското правителство да им обещае Палестина, в замяна за влизането на САЩ в Първата световна война. Поради тази причина, днес Ротшилд притежават цели 80% от Израел.

Ротшилд притежават 80% от Израел, според Саймън Шама. Те са създали Върховният съд на Израел и притежават двете най-големи информационни агенции в света – Ройтерс и Асошиейтед прес.

Continue reading „Ротшилд притежават 80% от Израел – и пряко контролират държавната политика на геноцид“

10 предупредителни знаци, че някой се опитва да ви манипулира


В живота ви, рано или късно, ще влезнат хора, чиято единствена цел е да ви манипулират. Това може да бъде всеки: вашият шеф, продавачът в магазина, дори вашите близки и роднини. Ще попитате, защо някой би искал да ви манипулира!? Най-простият отговор на този въпрос е, защото тези хора „искат нещо и го искат веднага!“. Те се грижат за собствения си интерес, а не за вашия. Истината е, че ние всички в даден момент от живота си, сме манипулирали други хора, за да постигнем нещо. Важното е да се стремим да избягваме този начин за постигане на резултати и да разбираме, когато някой се опитва да го прилага върху нас.

Continue reading „10 предупредителни знаци, че някой се опитва да ви манипулира“

Мистерията на плащаницата на Вероника

Торинската плащаница не е единственият древен артефакт, който претендира, че носи изображението на Христос. Християнска легенда разказва за парче плат на което е изобразено лицето на Исус. То има чудотворни лечебни сили и други свръхестествени качества.

Continue reading „Мистерията на плащаницата на Вероника“

Неразгаданата мистерия на Нан Мадол

Снимка: Stephen Alvarez
Снимка: Stephen Alvarez

Как е бил построен град Нан Мадол?

Нан Мадол все още остава в списъка с най-големите загадки в света. Изоставеният град лежи частично потопен в непосредствена близост до източния бряг на остров Понпей. Нан Мадол е единственият известен древен град, който е построен на върха на коралов риф. Смята се, че изграждането на този мистериозен град е започнало преди 1500 години.

Continue reading „Неразгаданата мистерия на Нан Мадол“

Честит 3-ти март, Българино !

Бъди българин всеки ден !

НОВОТО ГРОБИЩЕ НАД СЛИВНИЦА

Българио, за тебе те умряха,
една бе ти достойна зарад тях,
и те за теб достойни, майко, бяха
И твойто име само кат мълвяха,
умираха без страх.

Но кой ви знай, че спите в тез полета?
Над ваший гроб забвеньето цъфти.
Кои сте вий? Над сянката ви клета
не мисли никой днес освен поета
и майките свети.

Continue reading „Честит 3-ти март, Българино !“

9 древни индийски символи и тяхното значение

sacred-indian-symbols

Индуизма, като много стара религия е пълна със символизъм. Съществува голямо разнообразие от древни свещени символи, които представляват философии, учения, богове и богини. Много от индийските символи са свързани с тайните на космоса и мистериите на времето.

В този списък ще разгледаме някои от най-свещените и значими древни индийски символи и тяхното значение.

Continue reading „9 древни индийски символи и тяхното значение“

Голямо изследване на Йейлския университет доказа, че ваксините причиняват не само аутизъм, но и множество мозъчни разстройства

Колко полезни и колко вредни са ваксините е въпрос, който с всеки изминал ден се налага все повече. От двете страни на аргумента съществуват истини и лъжи, които могат да попречат на способността на хората за вземане на рационални решения.

Continue reading „Голямо изследване на Йейлския университет доказа, че ваксините причиняват не само аутизъм, но и множество мозъчни разстройства“

Невероятната история на ветеран от Гражданската война, който бил застрелян в окото и изкашлял куршума 58 години по-късно

78-годишният Уилис Медоус се хванал за гърлото и започнал да се души. Той е имал жестока кашлица, а това, което е заседнало в гърлото му не искало да излезе. Точно когато си е мислил, че му е дошло времето да умре, нещо изскача от устата му…

Continue reading „Невероятната история на ветеран от Гражданската война, който бил застрелян в окото и изкашлял куршума 58 години по-късно“

20 факти за устойчивото развитие, представени от ООН

Устойчиво развитие е начин на използване на природните ресурси, който цели да задоволи човешките нужди като същевременно запазва естествения баланс в околната среда, така че тези потребности да могат да бъдат задоволявани както в текущия момент, така и в далечното бъдеще. Устойчивото развитие обединява два основни стремежа на обществото:

  • постигане на икономическо развитие, осигуряващо нарастващ жизнен стандарт;
  • опазване и подобряване на околната среда и за в бъдеще.

Вижте тези 20 факти за устойчивото развитие, представени от ООН, които ще ви оставят без думи:

Continue reading „20 факти за устойчивото развитие, представени от ООН“

20 неща, случващи се по света, за които не ни казват по новините

Снимка: yosoykoresh
Снимка: yosoykoresh

Днес, социалните мрежи, новинарските емисии, сайтове и т.н, тотално ни изкривяват представата за случващото по света и ни занимават с незначителни проблеми.

Във всяка свободна минута биваме заливани с излишна информация, в повечето случаи негативна, като катастрофи, бедствия, болни хора и къде пътя бил разрушен, заради изядени пари.

Днес ще разгледаме 20 неща, за които не чуваме често по новините.

Continue reading „20 неща, случващи се по света, за които не ни казват по новините“