Статии

7 примери, как управляващия елит ни прави по-глупави и как да отвърнем на удара

d-rockefeller

Най-добрият начин да завладеете и да управлявате една планета е като контролирате населението, без то да осъзнава какво се случва. По този начин, то никога не би се разбунтувало.

Такава е техниката за контрол на невидимия враг – управляващия елит и неговата война срещу човечеството.

В тази груба измама, внимателно подготвените планове на управляващия елит имат две различни цели:

Първата цел е да заблудят населението, че техните изфабрикувани лъжи, психологически операции, изкривявания, манипулации…са реални. За да се предотврати разкриването на тези лъжи се възпроизвеждат редица фалшиви събития, които разсейват обществото и насочват вниманието му в обратна посока.

Continue reading „7 примери, как управляващия елит ни прави по-глупави и как да отвърнем на удара“

72 бомби на ден или как САЩ разпространява Демокрация и Свобода

Снимка: openclipart
Снимка: openclipart

Сред многото други знакови събития, случили се през 2016 г., САЩ пусна невероятните 26,171 бомби в чужди държави. Това със сигурност не е добра новина за потърпевшите страни, и докато военният конфликт се разпространява в Близкия изток и правителството на САЩ настоява за война с Русия и Китай, обикновените американци, тези, които плащат сметката за войната, живеят в илюзия за свобода и демокрация.

*половината от всеки долар похарчен за данъци, отива във военната индустрия.

Continue reading „72 бомби на ден или как САЩ разпространява Демокрация и Свобода“

Двойното дърво от Казо̀рцо, Италия

Снимка: incredibilia
Снимка: incredibilia

Между Грана и Казо̀рцо в Пиемонте, Италия, расте уникално дърво. Известно като „двойното дърво от Казо̀рцо“ или Bialbero di Casorzo на италиански, това е черница на върха на която расте черешово дърво.

Черешовото дърво се издига доста над черницата, което е необикновено за този вид аномалия. Странното дърво е известно и като Двойното дърво от Грана.

Continue reading „Двойното дърво от Казо̀рцо, Италия“

Маска на срама: Вижте как са наказвали клюкарите в древни времена

Снимка: messagetoeagle
Снимка и текст: messagetoeagle

Случвало ли ви се е да говорите клюки зад гърба на хората?

Ако отговорът ви е положителен, то радвайте се, че не живеете в Средновековието и Ренесанса.

В тези периоди е имало определени методи, ритуали и наказания, за контрол и санкция при лошо поведение. Един от начините за наказване на клюкарите е насилствено поставяне на маската на срама.

Continue reading „Маска на срама: Вижте как са наказвали клюкарите в древни времена“

20 интересни факти за Будизма, които може би не знаете

Снимка: wikimedia
Снимка: wikimedia

Будизмът е религиозно-философска система за духовно развитие и пробуждане, обхващаща разнообразни вярвания и практики, основани на учението на Сидхарта Гаутама – Буда. Буда е живял и проповядвал в източната част на Индийския субконтинент между 6 и 4 век пр.н.е. Буда – пробуден (получил просветление), прекарва живота си в помощ на хората, които търсят духовно развитие и просветление.

Макар будизмът да е най-популярен в Азия, днес той има последователи в цял свят, като техният брой надвишава 500 милиона (според данни от 2010 г.). Вижте още интересни факти за будизма:

Continue reading „20 интересни факти за Будизма, които може би не знаете“

Тайни и мистерии обгръщат официалната история на Антарктика

Снимка: thelastgreatstand
Снимка: thelastgreatstand

В края на 1946 г., адмирал Ричард Е. Бърд повежда войските си от САЩ, Великобритания и Австралия на мисия в Антарктика, наречена „Операция висок скок“. В мисията участват 4700 войници, 13 кораба и 33 самолета, като официално всички участват в изследователска експедиция.

Има една част от историята, която рядко се разказва, извън официалните кръгове, а именно на какво попадат Бърд и неговите войници в Антарктика.

Continue reading „Тайни и мистерии обгръщат официалната история на Антарктика“

Йога, белгийската бира и още 35 обекти бяха добавени към списъка на ЮНЕСКО през 2016 година

Снимка: ibtimes
Снимка: ibtimes

Всяка година, ЮНЕСКО добавя нови обекти към списъка на световното културно наследство, като тази година са включени пещерен комплекс и цял архипелаг. Но има един списък, за който се говори далеч по-малко. Съдържанието му не е толкова известно на повечето хора и медиите почти не отразяват неговото актуализиране. И все пак, той е също толкова, ако не и повече, важен, колкото своя колега.

Това е Списъка на ЮНЕСКО за нематериално културно наследство. Той включва някои от най-големите и известни традиции и обичаи в света, като обработката на мед в Азербайджан и фестивалите на лятното слънцестоене в Пиренеите.

Continue reading „Йога, белгийската бира и още 35 обекти бяха добавени към списъка на ЮНЕСКО през 2016 година“

5 от най-странните коледни традиции по света

5 от най-странните коледни традиции по света

Безспорно всяка култура по света има своите особености. Коледа е сред на светлите празници за всички християни и навсякъде се празнува различно. Някои от чуждите коледни традиции са много различни от нашите и на пръв поглед изглеждат абсурдни, но да не забравяме, че и ние имаме обичаи, които трудно биха се приели от чужденците, като сурвакането, коледуването и т.н.

Днес сме подбрали няколко странни и щури коледни традиции, които са пуснали корени по целия свят – от гигантски сламени кози до знаменитости със свалени гащи.

Continue reading „5 от най-странните коледни традиции по света“

10-те най-тайнствени военни бази в САЩ, които никога няма да посетите

military-bases-in-usa

Правителството на САЩ крие много тайни. Понякога, части от тези тайни изтичат в общественото пространство. От тази разпокъсана информация се развиват т.нар. конспиративни теории. Тези тайни военни бази са като гръмоотводи за конспирации. Немаркирани хеликоптери пазят небето, камери заснемат всичко живо, а гостите на базите се държат под строг контрол. Посетителите могат да бъдат сигурни, че ще видят само това, което персонала реши, че могат да видят.

Continue reading „10-те най-тайнствени военни бази в САЩ, които никога няма да посетите“

Топ 10: Най-редки и красиви цветя в света

Цветята са един от най-красивите подаръци, които имаме от природата. Някои цветя цъфтят само по определено време, а други дори веднъж за десетилетие. Цветя, които са ендемични за отдалечените части от света пък остават неоткрити за дълги години. Вижте нашият списък на 10 от най-редките цветя в света.

10. Epiphyllum oxypetalum / Кралица на нощта

Снимка: H P Muditha Sampath
Снимка: H P Muditha Sampath

Това, което прави цветето Epiphyllum oxypetalum толкова специално е рядкостта и красотата му. Наричано още кралица на нощта, цветето може да се види най-вече в горите на Шри Ланка. Само няколко души в света са получили шанса да видят растението, защото освен красотата му има още нещо, което го прави специално – то цъфти само веднъж годишно през нощта и загива преди утрото.

Continue reading „Топ 10: Най-редки и красиви цветя в света“