Статии

Голямо изследване на Йейлския университет доказа, че ваксините причиняват не само аутизъм, но и множество мозъчни разстройства

Колко полезни и колко вредни са ваксините е въпрос, който с всеки изминал ден се налага все повече. От двете страни на аргумента съществуват истини и лъжи, които могат да попречат на способността на хората за вземане на рационални решения.

Continue reading „Голямо изследване на Йейлския университет доказа, че ваксините причиняват не само аутизъм, но и множество мозъчни разстройства“

Невероятната история на ветеран от Гражданската война, който бил застрелян в окото и изкашлял куршума 58 години по-късно

78-годишният Уилис Медоус се хванал за гърлото и започнал да се души. Той е имал жестока кашлица, а това, което е заседнало в гърлото му не искало да излезе. Точно когато си е мислил, че му е дошло времето да умре, нещо изскача от устата му…

Continue reading „Невероятната история на ветеран от Гражданската война, който бил застрелян в окото и изкашлял куршума 58 години по-късно“

20 факти за устойчивото развитие, представени от ООН

Устойчиво развитие е начин на използване на природните ресурси, който цели да задоволи човешките нужди като същевременно запазва естествения баланс в околната среда, така че тези потребности да могат да бъдат задоволявани както в текущия момент, така и в далечното бъдеще. Устойчивото развитие обединява два основни стремежа на обществото:

  • постигане на икономическо развитие, осигуряващо нарастващ жизнен стандарт;
  • опазване и подобряване на околната среда и за в бъдеще.

Вижте тези 20 факти за устойчивото развитие, представени от ООН, които ще ви оставят без думи:

Continue reading „20 факти за устойчивото развитие, представени от ООН“

20 неща, случващи се по света, за които не ни казват по новините

Снимка: yosoykoresh
Снимка: yosoykoresh

Днес, социалните мрежи, новинарските емисии, сайтове и т.н, тотално ни изкривяват представата за случващото по света и ни занимават с незначителни проблеми.

Във всяка свободна минута биваме заливани с излишна информация, в повечето случаи негативна, като катастрофи, бедствия, болни хора и къде пътя бил разрушен, заради изядени пари.

Днес ще разгледаме 20 неща, за които не чуваме често по новините.

Continue reading „20 неща, случващи се по света, за които не ни казват по новините“

Срещата на Папа Йоан Павел II с Мехмет Агджа, човекът, който се опита да го убие, 1983

Папа Йоан Павел II и Агджа разговарят насаме в затвора

Сряда, 13 май 1981 г., Мехмет Али Агджа застрелва папа Йоан Павел II по време на шествие на площад „Свети Петър“ във Ватикана, Италия. Макар критично ранен и със загуба на голямо количество кръв, папата оцелява след нанесените четири огнестрелни рани в корема. След стрелбата, папа Йоан Павел II иска хората да „се молят за брат ми…на когото искрено простих.“

Continue reading „Срещата на Папа Йоан Павел II с Мехмет Агджа, човекът, който се опита да го убие, 1983“

7 примери, как управляващия елит ни прави по-глупави и как да отвърнем на удара

d-rockefeller

Най-добрият начин да завладеете и да управлявате една планета е като контролирате населението, без то да осъзнава какво се случва. По този начин, то никога не би се разбунтувало.

Такава е техниката за контрол на невидимия враг – управляващия елит и неговата война срещу човечеството.

В тази груба измама, внимателно подготвените планове на управляващия елит имат две различни цели:

Първата цел е да заблудят населението, че техните изфабрикувани лъжи, психологически операции, изкривявания, манипулации…са реални. За да се предотврати разкриването на тези лъжи се възпроизвеждат редица фалшиви събития, които разсейват обществото и насочват вниманието му в обратна посока.

Continue reading „7 примери, как управляващия елит ни прави по-глупави и как да отвърнем на удара“

72 бомби на ден или как САЩ разпространява Демокрация и Свобода

Снимка: openclipart
Снимка: openclipart

Сред многото други знакови събития, случили се през 2016 г., САЩ пусна невероятните 26,171 бомби в чужди държави. Това със сигурност не е добра новина за потърпевшите страни, и докато военният конфликт се разпространява в Близкия изток и правителството на САЩ настоява за война с Русия и Китай, обикновените американци, тези, които плащат сметката за войната, живеят в илюзия за свобода и демокрация.

*половината от всеки долар похарчен за данъци, отива във военната индустрия.

Continue reading „72 бомби на ден или как САЩ разпространява Демокрация и Свобода“

Двойното дърво от Казо̀рцо, Италия

Снимка: incredibilia
Снимка: incredibilia

Между Грана и Казо̀рцо в Пиемонте, Италия, расте уникално дърво. Известно като „двойното дърво от Казо̀рцо“ или Bialbero di Casorzo на италиански, това е черница на върха на която расте черешово дърво.

Черешовото дърво се издига доста над черницата, което е необикновено за този вид аномалия. Странното дърво е известно и като Двойното дърво от Грана.

Continue reading „Двойното дърво от Казо̀рцо, Италия“

Маска на срама: Вижте как са наказвали клюкарите в древни времена

Снимка: messagetoeagle
Снимка и текст: messagetoeagle

Случвало ли ви се е да говорите зад гърба на хората?

Ако отговорът ви е положителен, то радвайте се, че не живеете в Средновековието и Ренесанса.

В тези периоди е имало определени методи, ритуали и наказания, за контрол и санкция при лошо поведение. Един от начините за наказване на клюкарите е насилствено поставяне на маската на срама.

Continue reading „Маска на срама: Вижте как са наказвали клюкарите в древни времена“

20 интересни факти за Будизма, които може би не знаете

Снимка: wikimedia
Снимка: wikimedia

Будизмът е религиозно-философска система за духовно развитие и пробуждане, обхващаща разнообразни вярвания и практики, основани на учението на Сидхарта Гаутама – Буда. Буда е живял и проповядвал в източната част на Индийския субконтинент между 6 и 4 век пр.н.е. Буда – пробуден (получил просветление), прекарва живота си в помощ на хората, които търсят духовно развитие и просветление.

Макар будизмът да е най-популярен в Азия, днес той има последователи в цял свят, като техният брой надвишава 500 милиона (според данни от 2010 г.). Вижте още интересни факти за будизма:

Continue reading „20 интересни факти за Будизма, които може би не знаете“