Филми за размисъл

setlans logo 11.07.2016
Сетланс (България) няма права над филмите и
не отговаря за тяхното съдържание.
Предлаганите видеоматериали не се хостват на този сървър.

Еволюция на съзнанието (2010)

Преди 16,4 милиарда години започва всичко, което днес познаваме. Съществуват девет еволюционни цикъла, които определят хода на нашето съзнание. Сега сме на прага на последния. Епохата на хомо сапиенс завърши. Това, което ни очаква в края на 2012 година не е края на света, то е нещо много по-добро. Този разказ е за света, в който живеем и за нашите взаимоотношения със самите нас, с хората около нас, с природата и с Вселената като цяло. Той ни кара да прозрем истината, че ние самите тези, които определят хода на събитията. А в действителност знаем твърде малко за всичко това.

Красиво поднесен, съчетан със силно въздействаща музика, този филмов разказ ни отнася отвъд всекидневието и ни кара да се замислим за това: „Къде сме ние в този свят?”

 

Бъдещето на храната (2004)

Този филм ще ви предложи подробно разследване на генно-модифицираните храни, аферите с патенти и как корпорация с огромна власт и пари, каквато е Монсанто, съсипва съвестните фермери, които не искат да използват нейните нови технологии.

Филм, който ще ви представи изумителни факти за храната, която ядем и ще ви накара да се замислите относно заговорите и усилното време, в което живеем.

Живеем във времена на заблуда и хората стават все по-зли и коварни, заслепени от желанието за бърза печалба с минимални разходи за сметка на здравето.

Натъпкани (2014)

Документалният филм „Натъпкани“ е филмът, който хранителната индустрия не желае да гледате. Създаден от продуцентите Кейти Коурик, Лори Дейвид и режисьора Стефани Сьоктиг, този филм ще промени начина ви на хранене завинаги.

Филмът се фокусира върху причините за затлъстяването в САЩ, представяйки доказателства, които сочат, че големите количества захар в преработените храни е пренебрегваният корен на проблема.

Филмът показва първите препоръки за здравословно хранене, издадени от правителството на САЩ преди 30 години, където се пренебрегва ролята на захарта в увеличаването на риска от затлъстяване, диабет и свързаните с тях влошени здравни резултати, особено при децата. От тогава насам, новите поколения американци стават все по-огромни в сравнение с родителите си.

Сириус (2013)

„Сириус“ е пълнометражен документален филм на д-р Стивън Гриър – основател на CSETI (Център за изучаване на извънземния разум), лекар по образование и световноизвестен изследовател на феномена НЛО.

Филмът разкрива строго пазена информация за секретни техники за добиване на енергия и осъществяване на задвижвания. В хода на филма д-р Гриър хвърля светлина върху нови технологии в тези области и представя доказателства за престъпното потискане и укриване на въпросната информация. „Сириус” документира свидетелства за досег с извънземен разум на десетки държавни и военни служители, както и на служители на разузнаването, които дават информация от първа ръка, но и разкриват опитите за потулване на истината около феномена НЛО.

Въпреки, че постоянно е изправен пред заплаха от убийство, д-р Гриър продължава с разследванията си и заедно с екипа си се натъква на невероятно откритие – древен хуманоиден скелет, вероятно на извънземно същество, дълъг едва 15 см, открит в пустинята Атакама. Подробните проучвания на скелета, в т.ч. и генетични, са правени и продължават да се правят в Станфордския университет. Доказателствата сочат, че скелетът е на 6-8 годишно дете, но с твърде спорен земен произход.

Това, което се разкрива от въпросните проучвания, напълно ще промени представите ни за човешкото съществуване.

*Натиснете с десен бутон върху „изтегли филм“ и продължете със „save link as“. Или натиснете „изтегли филм“ и след това най-десният бутон на плеъра.

Във вечността (2010)

Можете ли да отгатнете какво ще се случи със света след 50 години?

Ако ви е трудно, то опитайте да си представите реалността след 100,000 години. В това се състои част от работата на десетките инженери и учени, които проектират Онкало – хранилище, изкопано половин километър под земята, за да събере отпадъците от ядрените централи във Финландия.

Депозираните материали остават радиоактивни 100,000 години, затова е задължително Онкало да бъде непокътнато през този период.

Строителните работи ще завършат през 22-ри век, след което мястото ще бъде запечатано с идеята то никога повече да не бъде отваряно.

Неврони към нирвана (2013)

Филмът изследва историята на четири мощни психеделични вещества (LSD, псилоцибин, MDMA и Ayahuasca) и установява техния потенциал.

Силно се фокусира върху науката и лечебните свойства на тези вещества и въздействието им върху човека, както и ползването им за духовно израстване.

„Стилен, задълбочен поглед към ренесанса в изследванията на психеделичните вещества, в светлината на съвременните научни, медицински и културни познания. Филмът изследва тези социални табу вещества, като помощни средства за психотерапия, като решаващи, но пренебрегвани лекарства, и като технологии на съзнанието.“ Анонимен коментар за филма

Моля, спазвайте правилата за писане на коментари! Можете да ги откриете в секцията "За нас".

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s